Gheorghe Schipor, primarul ales al orașului Vicovu de Sus, nu a fost validat de către Tribunalul Suceava pentru a fi reinvestit în funcție. Instanța a respins definitiv validarea mandatului acestuia. Astfel, în orașul Vicovu de Sus vor fi organizate din nou alegeri.

Trebuie precizat că Gheorghe Schipor a îndeplinit funcția de primar al orașului Vicovu de Sus între anii 1996 și 2020.

Potrivit Ziar de Suceava, la data de 24 august 2020, Gheorghe Schipor a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Edilul a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident mortal petrecut tocmai în 3 aprilie 2009. Aflat la volanul unui Mercedes, Schipor a încercat să depășească o Dacie, într-o zonă cu depășirea interzisă, cu care a intrat în coliziune.

În urma impactului, o femeie aflată în autoturismul Dacia a murit pe loc iar șoferul mașinii a fost rănit ușor.

Primarul Gheorghe Schipor abia îşi recăpătase permisul de conducere, după ce fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare, tot pentru un accident rutier.

La data de 5 martie 2006, maşina condusă de Gheorghe Schipor, un Opel Vectra, a derapat şi a ajuns într-un arbore de pe marginea drumului european 85, în zona localităţii Pătrăuţi.

În urma impactului violent cu pomul, unul dintre pasageri, Constantin Breabăn (24 de ani), aflat pe bancheta din spate, a suferit mai multe leziuni care i-au provocat moartea.

Pentru ucidere din culpă, primarul din Vicovu de Sus a fost condamnat la un an cu suspendare şi permisul i-a fost anulat. Ulterior condamnării, Gheorghe Schipor a susţinut din nou examenul pentru obţinerea permisului auto şi a fost declarat admis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.