Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marți, 18 septembrie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale. Reuniunea miniștrilor pentru afaceri europene din statele membre ale Uniunii Europene a vizat o discuţie de orientare privind negocierile referitoare la noul Cadru Financiar Multianual, precum şi un schimb de opinii pe marginea „scrisorii de intenție“ a Comisiei Europene, elaborată în urma discursului Președintelui Jean-Claude Juncker privind starea Uniunii. De asemenea, miniştrii au avut o primă discuţie în pregătirea Consiliului European din 18 octombrie.

De asemenea, Preşedinţia Austriei la Consiliul Uniunii Europene şi-a prezentat priorităţile, ordinea de zi, incluzând şi o informare asupra stadiului lucrărilor cu privire la dosarele legislative din cadrul declarației comune privind prioritățile legislative ale Uniunii Europene pentru 2018-2019.

„Suntem pe deplin implicaţi în urmărirea îndeaproape a evoluției negocierilor pe ansamblul dosarelor aflate în discuție la nivelul Consiliului Uniunii Europene şi continuăm să susţinem eforturile Preşedinţiei austriece în avansarea acestora. Vizăm asigurarea continuităţii între actualul Trio, Estonia – Bulgaria – Austria, şi cel pe care îl deschidem la 1 ianuarie 2019, România – Finlanda – Croaţia, în scopul atingerii obiectivelor în raport cu agenda europeană“, a declarat Victor Negrescu.

Cu referire la Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, ministrul delegat Victor Negrescu a subliniat importanţa identificării soluţiilor optime care să permită adoptarea unui buget echilibrat, cu reflectarea politicilor de bază şi a provocărilor curente. A salutat susţinerea consistentă pe care statele membre o acordă Politicii de coeziune şi Politicii Agricole Comune. De asemenea, a punctat necesitatea reflectării în viitorul buget european a proiectelor transfrontaliere şi a obiectivelor din strategiile macro-regionale.

„Ne dorim o Uniune mai puternică, capabilă să asigure securitatea și prosperitatea cetăţenilor săi, iar pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de sprijinul unui buget multianual viabil. În calitate de viitoare Preşedinţie, România va depune toate eforturile pentru a menține o dinamică consecventă a negocierilor“, a arătat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.