Fostul premier Victor Ponta, actual fondator al formațiunii politice Pro România, a fost invitatul jurnalistului Silviu Mănăstire în cursul serii de joi în emisiunea Dosar de Politician.

Concret, una din temele discuției în cadrul emisiunii a fost congresul Pro România și planurile pe care formațiunea politică le are. Astfel, Victor Ponta a precizat că probabil nu va avea contracandidat la congres, dar s-a format un nucleu în partid în jurul căruia speră să convingă cât mai multă lume să i se alăture. Mai mult, fostul premier a menționat că nu vrea ca Pro România să fie perceput ca un nou PSD întrucât formațiunea condusă de Dragnea nu este în realitate un partid de centru-stânga ci unul populist-conservator.
După congres, potrivit spuselor lui Ponta, Pro România va demara procedurile de accedere în una din formațiunile politice europene, dar clar nu PPE.
„Probabil că nu am contracandidat. Ne-am făcut o echipă de fondatori și preocuparea e să convingem cât mai multă lume să vină lângă noi. Am fost 3 la început ca start-up.
Nu vreau ca Pro România să fie un nou PSD, ci vreau să fie unul de centru-stânga. PSD nu este un partid de centru-stânga. Au niște politici populiste și conservatoare. Cum am văzut și ieri că PSD la întrunirea PES, a socialiștilor europeni, Partidul Social Democrat nu a trimis pe nimeni. Poate se duc cu Fideszul lui Orban. Poate trece Dragnea la PPE. Relația lui Dragnea cu Viktor Orban este foarte bună.
Pro România nu va merge în PPE. Vom face demersurile săptămâna viitoare pentru a accede într-o familie europeană. Nu vreau să afle colegii mei de la TV, dar săptămâna viitoare vom face procedurile pentru a ajunge într-o familie politică europeană”, a declarat Victor Ponta.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.