Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg, că „ziua de mâine nu va aduce nicio surpriză”, susţinând că moţiunea de cenzură va fi respinsă de majoritatea parlamentară. Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe, vineri, la ora 10.00.

O criză politică prelungită în România riscă să afecteze creşterea economică, susţine Victor Ponta, precizând că Guvernul său încearcă să menţină la nivel anual ritmul de creştere al PIB-ului din primul trimestru, de 4,3%, şi are nevoie de stabilitate pentru aplicarea măsurilor de stimulare a economiei.

„Planul de relaxare fiscală pregătit pentru anul 2016 are nevoie de aprobarea Parlamentului luna viitoare”, afirmă Ponta, arătând că este convins că moţiunea de cenzură va fi respinsă de majoritatea parlamentară.
„Într-o criză politică, aceste cifre minunate nu sunt neapărat sustenabile, dar mâine vom avea o moţiune de cenzură. Politica este întotdeauna plină de surprize, dar ziua de mâine nu va aduce nicio surpriză, deoarece coaliţia de guvernământ va rezista cu hotărâre”, spune Ponta.

PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.