Prezent duminică seara în emisiunea „Ultimul cuvânt”, la postul de televiziune B1 TV, jurnalistul Ion Cristoiu i-a adresat câteva întrebări premierului Victor Ponta, întrebându-l, printre altele, când se va întoarce în ţară şi dacă se aşteaptă să fie pus sub control judiciar odată ajuns în România. Astfel, premierul a spus că perioada de recuperare s-a prelungit la două săptămâni, dar s-a arătat încrezător în oamenii care i-au preluat atribuţiile în această perioadă.

Ieri am fost încă o dată la doctor. Am maximum două săptămâni în care nu pot să pun piciorul jos. În maximum două săptămâni pot veni acasa, cum se spune, pe picioarele mele. Între timp, cu Gabi Oprea la Guvern, cu Rovana (Rovana Plumb, n.r) la PSD, nu cred ca se dărâmă guvernul.„, a declarat Ponta.

Întrebându-l pe Victor Ponta despre situaţia dosarului, din perspectivă juridică pe care i-o oferă calitatea de fost procuror, şi despre posibilitatea punerii sub control judiciar, jurnalistul s-a arătat surprins de faptul că primul ministru i-a oferit un răspuns evaziv, această situaţie fiind, potrivit jurnalistului, o premieră.

Faţă de urmărirea penală, având în vedere că au trecut 8 ani de atunci, în prima zi în care vin în ţară sigur că ma duc şi la audieri.„, a răspuns Ponta la întrebarea jurnalistului.

Dacă eu atunci când eram procuror aş fi facut afirmaţiile care se fac zilele astea, m-ar fi dat afara spunând ca nu am trecut pe la acultatea de Drept. Eu ma pricep la drept. Ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal.„, şi completat Victor Ponta răspunsul la întrebarea jurnalistului Ion Cristoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.