Liderul Pro România,Victor Ponta, anunţă că va vota în Parlament pentru aprobarea stării de urgenţă doar dacă decretul preşedintelui nu va conţine posibilitatea suspendării unor emisiuni radio sau TV.

„Starea de urgenta este prevazuta in Constitutia Romaniei art.93 si ( detaliat) in Ordonanta 1/1999 !

Avand in vedere situatia actuala de pericol pentru sanatatea publica si pentru sistemul economic – se impune decretarea starii de urgenta de catre Presedinte si voi vota PENTRU in Parlament ( in maxim 5 zile Parlamentul trebuie sa aprobe decretul prezidential) .

Daca insa se va invoca articolul 20 litera k – “ sa suspende temporar aparitia sau difuzarea unor emisiuni radio sau tv” voi vota IMPOTRIVA – pentru ca nimeni din tarile afectate din Europa ( Italia, Spania, Franta samd ) nu a facut asa ceva!

Vreau ordine , reguli si proceduri – dar nu razbunari si jocuri politice in spatele starii de urgenta!”, scrie Ponta pe Facebook.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă luni, 16 martie, de la ora 15.00. În cazul declarării stării de urgenţă, măsurile care pot fi luate trebuie menţionate în decretul preşedintelui. Ulterior, în termen de 5 zile de la publicarea decretului, Parlamentul trebuie să aprobe măsura în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.