Universitatea Ştefan cel Mare a câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei, care viza clasificarea instituţiei în ultima grupă, axată numai pe educaţie. Rectorul USV, Valentin Popa a declarat că această victorie este totuși una amară deoarece, cei care au avut în primul rând de suferit au fost studenții.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a câștigat procesul cu Ministerul Educației privind clasificarea universităților din țară, făcută de Ministerul Educației condus de Funeriu în anul 2011, atunci când universitatea suceveană a obținut un calificativ de grad III, repectiv acela de „Universitate centrată pe educație”.

Procesul a început în septembrie 2011 iar conform fostului rector, Adrian Graur, nici până astăzi Ministerul nu a dat publicității procedura de ierarhizare a Universității.

Potrivit prodecanului Camelia Ignătescu, argumentele juridice folosite în instanță de Ministerul Educației au lipsit cu desăvărșire.

Curtea de Apel Suceava a informat că Universitatea „Ştefan cel Mare” a renunţat la cererea privind obligarea Ministerului la plata unei despăgubiri de 4,6 milioane de lei. Suma reprezintă prejudiciul provocat de finanţarea mai scăzută ca urmare a clasificării. Soluţia pronunţată de Curtea de Apel Suceava poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.