Deputatul PSD Rovana Plumb le-a mulțumit în urmă cu puțin timp colegilor din camera parlamentară inferioară pentru că „au respectat principiile fundamentale ale statului de drept – mai precis, separația puterilor în stat” și pentru că „au înțeles că oportunitatea unei hotărâri de Guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”.

 

Deputații au votat masiv împotriva cererii DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele Rovanei Plumb, fostul ministru al Fondurilor Europene.

Deputații au votat cu 183 de voturi împotriva și 89 pentru, potrivit B1 TV.

Votul pe imunitatea Rovanei Plumb a început în urmă cu puțin timp în plenul Camerei Deputaților, conform Digi24.

Cererea DNA de începere a urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este la vot final marți pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, după ce luni comisia juridică a votat împotriva ridicării imunităţii lui Plumb.

În acest sens Rovana Plumb a făcut câteva precizări.

Fac precizarea expresă că nu sunt vinovată. Nu am avut niciodată înțelegeri în afara legii, nu am solicitat și nu am acordat sprijin ilicit nimănui în cariera mea și am acționat întotdeauna cu bună credință în tot ce am făcut. Așadar, acest dosar penal nici nu ar trebui să existe și este rezultatul unui abuz. Azi, încă o zi în care trebuie să luptăm pentru adevăr”, a spus Rovana Plumb

Ne aflăm în fața unui joc periculos al percepției. Se încearcă compromiterea unui întreg program de guvernare”, a mai adăugat Rovana Plumb, potrivit postului de televiziune Digi24.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.