Premierul României, Victor Viorel Ponta, a inaugurat în localitatea Baisa șantierul de modernizare a drumului național DN 29 Suceava – Botoșani.

Ponta a spus că acest drum are o importanță majoră pentru cele două județe și a dat asigurări că finanțarea va fi de la bugetul de stat, dacă lucrările vor fi finalizate până la finele anului 2014.

”M-au înnebunit toți, și Suceava, și Botoșaniul, că acesta este drumul cel mai important. Vă promit că vă dau banii dacă îl faceți în 2014”, a declarat Ponta. Pe drumul ce leagă Suceava de Botoșani au fost mobilizate 150 de autobasculante, excavatoare şi compactoare, în timpul vizitei lui Victor Ponta. Acesta din urmă l-a întrebat ironic pe Umbrărescu: „Chiar aţi adus toate maşinile, să mă daţi pe spate?” „Am adus cam o treime din cele care stau”, i-a răspuns omul de afaceri. „Lăsaţi că acum cică lucrează”, a replicat Ponta. „Ca să-mi arate mie câte are şi nu le foloseşte, ştiu”, a mai spus Ponta.

Premierul l-a întrebat pe președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, dacă a început treaba la aeroport. Nechifor i-a spus că da, lucrările au fost demarate.

Umbrărescu i-a spus premierului Ponta că îl va invita în 2014 să ia parte la inaugurarea investiţiei. „Dacă îl faceţi în 2014 banii vi-i dau, vă promit. Când mă chemaţi la inaugurare, vin cu cecul”, i-a spus Ponta.

Daniel Şova, Ministrul Marilor Proiecte, cel care declarase că Suceava – Botoșani este cel mai prost drum din țară, a precizat că cei din județul Suceava nu scapă de această etichetă, el spunând că drumul Suceava – Maramureș poate fi declarat acum ca fiind cel mai prost drum din România.

Dorinel Umbrărescu, proprietarul grupului UMB Spedition, firma care câștigat în 2011 licitația pentru realizarea investiției, a dat asigurări că lucrările vor fi urgentate, însă evoluția acestora va fi influențată de vreme.

”Este timpul întârziat, dar ce putem face anul acesta vom realiza. Cel mai greu este cu lărgirea. Facem lucrările din două părți, ca să nu creăm o nenorocire la iarnă”, a spus Umbrărescu.

Investiția, care presupune modernizarea a 36 de kilometri de drum, costă 68 de milioane de lei și este suportată din bugetul de stat.

Drumul tranzitează nouă localități, va avea o lățime de nouă metri, din care șapte metri parte carosabilă, iar diferența bandă de încadrare și acostament. În proiect sunt prevăzute și modernizările a 12 poduri și 33 de podețe, dintre care 29 vor fi noi, iar patru reabilitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.