Luni, 3 februarie, a avut loc deschiderea anului de învățământ la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni pentru cei 170 de elevi jandarmi din seria februarie-decembrie 2020.

Astfel, după intonarea imnului de stat și arborarea drapelului, a urmat cuvântul de bun venit al comandantului școlii, colonel Ionel Postelnicu.

La concursul de admitere s-au înscris un număr de 1064 de candidați, dintre care 182 femei și 882 bărbați, cu media de vârstă de 20 de ani. Probele eliminatorii, de verificare a aptitudinilor fizice, au fost promovate de 735 de candidaţi, reprezentând un procent de 70% din numărul total al candidaţilor înscrişi în concurs.

Cei 735 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs apoi testul grilă de verificare a cunoştinţelor, cuprinzând 90 de itemi, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

După susținerea testului de cunoștințe, au fost admişi 156 de bărbaţi, din care 3 bărbați pe locurile etniei rrome și doi pe locurile altor minorităţi şi 14 femei.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.