Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, în data de 23 octombrie au procedat la depistarea în flagrant, pe raza municipiului Vatra Dornei, a unui bărbat care avea asupra sa cantitatea de 2,500 Kg cannabis, în vederea comercializării, procurată cu ajutorul unui prieten.

Prin rezoluţia procurorului din data de 24 octombrie, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 3 al. 2 din Legea nr. 143/2000, modificată şi completată şi ”trafic de droguri de  risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, modificată şi completată, cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal, constând în aceea că în cursul lunii octombrie 2013, cei doi au introdus fără drept în ţară, din Belgia, cantitatea de 2,5 kg cannabis, pe care au pus-o în vânzare. Învinuitul a fost surprins în flagrant, în timp ce transporta drogurile din municipiul Fălticeni spre municipiul Cluj, în scopul vânzării, cu autoturismul celui de-al doilea învinuit.

În cauză, în dimineaţa zilei de 24 octombrie au fost efectuate patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Fălticeni şi au fost puse în executare patru mandate de aducere.

Suportul specializat  a fost asigurat de către S.R.I. – Direcția Județeană Suceava, Direcţia Operaţiuni Speciale – SOS Suceava şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă – Biroul Zonal de Supraveghere Operativă şi Investigaţii Suceava.

Învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.