Şedinţa ordinară a Consiliului Local (CL) Suceava de astăzi a avut pe ordinea de zi nu mai puțin de 40 de proiecte. Procesul de vot a decurs într-un ritm alert, consilierii locali suceveni nefiind dispuși să „piardă” prea mult timp la o astfel de ședință.

11180044Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind aprobarea cuantumului lunar al burselor şcolare de care pot beneficia elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Suceava. Astfel, municipalitatea va acorda 400 de burse şcolare, iar valorea acestora este cuprinsă între 60 de lei(pentru cele de studiu şi de ajutor social) şi 100 de lei, bursele de performanţă. Un alt proiect supus votului a fost și decontarea pentru 43 de cadre didactice care profesează în municipiul Suceava, dar domiciliază în alte localităţi. Aceștia vor primi, în total, 40 de mii de lei pentru navetă.

Unităţile de cult vor încasa fonduri totale de 2 milioane 400 de mii de lei pentru continuarea investiţiilor, un milion urmând să ajungă la Parohia Naşterea Domnului pentru catedrala ortodoxă din Mărăşeşti.

Cel mai discutat punct din ședință a fost proiectul de hotărâre care se referă la acordarea licențelor de taximetrie. Liderul opoziției, Lucian Harșovschi, a dorit ca procedura de suplimentare a locurilor rămase vacante pentru licențele de taximetrie să fie distribuite celor care nu au reușit să se încadreze în lista aprobată de CL într-o ședință anterioară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.