Din 114 unități administrative existente la nivelul județului Suceava 42 își revendică drepturile funciare.

Potrivit prefectul Florin Sinescu la nivelul județului Suceava 42 de localități se află în litigii cu  unitățile administrative aflate în proximitatea. Asta deși Instituţia Prefectului a realizat, aşa după cum spune legea, întâlniri de mediere între comisiile constituite la nivelul localităților.

În aceste cazuri, a spus Sinescu, Prefectura a întocmit procese verbale în care au fost consemnate variantele susţinute de părţile aflate în litigiu. În plus, au fost iniţiate 17 acţiuni în instanţă la Tribunalul Suceava – Secţia contencios administrativ în vederea soluţionării litigiilor.

La ora actuală în judeţ sunt litigii teritoriale între Vicovu de Jos cu Vicovu de Sus, Suceava cu Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, Stulpicani cu Frasin, Muşeniţa cu Siret, Salcea cu Dumbrăveni, Udeşti şi Ipoteşti, Rădăuţi cu Volovăţ, Moldoviţa cu Izvoarele Sucevei, Gura Humorului cu Păltinoasa şi Frasin, Fălticeni cu Fântâna Mare, Dărmăneşti cu Pătrăuţi, Crucea cu Broşteni, Coşna cu Dorna Candrenilor, Brodina cu Moldoviţa şi Izvoarele Sucevei, Botoşana cu Comăneşti, Cacica şi Cajvana, Bosanci cu Rădăşeni, Baia cu Râşca şi Rădăşeni, Adâncata cu Hânţeşti.

 S-au ivit opinii divergente privind identificarea şi stabilirea limitelor de hotar dintre judeţul Suceava şi judeţele limitrofe. În speţă este vorba de stabilirea limitelor de hotar dintre: comuna  Boroaia, judeţul Suceava şi comuna Brusturi judeţul Neamţ, comuna Cârlibaba judeţul Suceava şi Borşa judeţul Maramureş, comuna  Hănţeşti judeţul Suceava şi comuna Vîrfu Cîmpului judeţul Botoşani, comuna  Liteni judeţul Suceava şi comuna Tudora judeţul Botoşani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.