Aeroportul Suceava va fi închis începând cu 15 ianuarie 2014, pentru refacerea în totalitate şi prelungirea pistei de aterizare-decolare, urmând a fi operațional cel mai devreme undeva în luna septembrie 2014, a anunțat astăzi, 6 noiembrie, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit conducerii CJ Suceava, săptămâna trecută, împreună cu constructorul și cu managerul unității aeroportuare, s-a hotărât ca aeroportul să fie închis pe toată perioada modernizării. Proiectul beneficiază de o finanțare de 40 de milioane euro prin POS Transporturi.

Președintele Nechifor a precizat că pista va fi demolată complet împreună cu platformele adiacente, iar operațiunea durează circa o lună. După terminarea acestui proces, firma constructoare va trece la excavarea noii piste, la o adâncime de 1,65 metri, pe o lungime de 2.460 de metri şi cu o lăţime de 45 de metri, urmând ca apoi să fie construit stratul de rezistenţă şi turnat stratul de mixtură asfaltică elastică.

„Investim în aeroport din trei direcţii. O dată prin Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, modernizarea pistei şi a sistemului de balezaj, prin proiectul finanţat de Uniunea Europeană, dar şi modernizarea aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean”, a declarat Nechifor.

Nechifor a declarat în final că a demarat și discuțiile cu cei de la Romatsa, pentru achiziționarea unui echipament specific (n.r. instrument landing system,ILS).

Pe de altă parte, Nechifor a precizat că la Aeroportul din Salcea va fi adusă o ambulanță de tip B2, urmând a se stabili dacă va sta permanent acolo. Totodată, el a declarat că la aeroport există personal medical cu studii medii, care pot deservi această mașină în situații neprevăzute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.