Aeroportul Suceava va fi închis începând cu 15 ianuarie 2014, pentru refacerea în totalitate şi prelungirea pistei de aterizare-decolare, urmând a fi operațional cel mai devreme undeva în luna septembrie 2014, a anunțat astăzi, 6 noiembrie, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Potrivit conducerii CJ Suceava, săptămâna trecută, împreună cu constructorul și cu managerul unității aeroportuare, s-a hotărât ca aeroportul să fie închis pe toată perioada modernizării. Proiectul beneficiază de o finanțare de 40 de milioane euro prin POS Transporturi.

Președintele Nechifor a precizat că pista va fi demolată complet împreună cu platformele adiacente, iar operațiunea durează circa o lună. După terminarea acestui proces, firma constructoare va trece la excavarea noii piste, la o adâncime de 1,65 metri, pe o lungime de 2.460 de metri şi cu o lăţime de 45 de metri, urmând ca apoi să fie construit stratul de rezistenţă şi turnat stratul de mixtură asfaltică elastică.

„Investim în aeroport din trei direcţii. O dată prin Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, modernizarea pistei şi a sistemului de balezaj, prin proiectul finanţat de Uniunea Europeană, dar şi modernizarea aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean”, a declarat Nechifor.

Nechifor a declarat în final că a demarat și discuțiile cu cei de la Romatsa, pentru achiziționarea unui echipament specific (n.r. instrument landing system,ILS).

Pe de altă parte, Nechifor a precizat că la Aeroportul din Salcea va fi adusă o ambulanță de tip B2, urmând a se stabili dacă va sta permanent acolo. Totodată, el a declarat că la aeroport există personal medical cu studii medii, care pot deservi această mașină în situații neprevăzute.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.