Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava va organiza, în 2014, noi cursuri gratuite de formare profesională.

Directorul AJOFM, Mirela Adomnicăi, a spus că anul acesta au fost organizate 54 de cursuri pentru 1050 de șomeri. Totodată, ea își dorește ca la cursurile de formare profesională din 2014, acest număr să fie depășit. Directorul AJOFM a declarat că în domeniul opțiunilor de formare profesională vor fi abordate și alte ocupații.

”Am primit cereri pentru ocupaţiile de bucătar, patiser, camerist, în special pentru zona de munte, unde turismul este o activitate preponderentă. Pentru că am constatat că, cel puţin până acum, oferta pentru categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă cu studii superioare, oferta noastră era destul de redusă, ne-am propus să ne autorizăm pentru meseriile de inspector sănătate – securitate în muncă, antreprenori, administratori de pensiuni şi competenţe limbi străine”, a spus Mirela Adomnicăi.

Adomnicăi a explicat că în societatea actuală, limbile străine sunt necesare mai ales persoanelor care optează pentru oferta de muncă în străinătatea, prin reţeaua EURES.

Directorul AJOFM a declarat că în 2014, instituția pe care o conduce va depune o serie de cereri de finanţare în cadrul POSDRU. Cu respectivii bani, vor fi organizate cursuri de formare profesională, iar participanții la aceste ore vor primi subvenţii.

„Suntem optimişti în ceea ce priveşte aceste proiecte, pentru că mai mult de două treimi au trecut deja de prima fază de evaluare. În două săptămâni, vom şti cu certitudine câte proiecte vom derula fie în calitate de beneficiar, fie în calitate de partener, în 2014”, a precizat Mirela Adomnicăi.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.