Luni seară, 28 octombrie, la București, s-a petrecut arderea în creuzetul scenei a muzicii și poeziei, spre obținerea aurului de spectacol. Teatrul Excelsior a fost gazdă primitoare pentru reprezentația de gală a spectacolului Alchimia Toamnei.

Deși nu am avut cum fi de față la spectacolul de la București, mă bucur să vă pot oferi, tuturor celor care se află în aceeași situație cu mine, o umbră de alinare. Cum știți deja, Marius Matache și Sorin Poclitaru au oferit vineri, 25 octombrie, prietenilor veniți să sărbătorească aniversarea lui Marius, o repetiție, ultima, înaintea concertului de la București.

Vă voi prezenta câteva cântece și poezii cuplate așa cum au fost și pe scena de la București, o slabă consolare pentru că, la fel ca orice alt eveniment live, acest spectacol e unic de fiecare dată când se întâmplă. Numărul de variabile care contribuie la succesul unui spectacol e foarte mare, totul de la sonorizare la rezonanța spațiului, de la starea de oboseală a artistului la tipul de public care participă, având influențe notabile.

Știm deja că spectacolul a fost un mare succes, că sala teatrului Excelsior s-a umplut cu spectatori calzi, participativi și mai ales cunoscători ai fenomenului folk, care au reușit să-i capaciteze pe cei doi protagoniști. Invitatul în spectacol, Liviu Nichita, a reușit să păstreze standardul foarte înalt, consfințind statutul de eveniment.

Poate devin obositor, dar continui să insist să mergeți la spectacole, oriunde au ele loc, pentru că numai așa veți reuși să înțelegeți de ce spun ceea ce spun.


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.