Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că au fost făcute variantele de traseu ale autostrăzii A7 Siret – Suceava – București. Acesta a informat că în cursul zilei de marți, 15 decembrie, a participat la la o videoconferință în cadrul căreia proiectanții au prezentat aceste variante de traseu.

Președintele Consiliului Județean a precizat că între Suceava și Siret au fost prezentate cinci variante de traseu, din care trei prin estul municipiului Suceava și două prin vestul municipiului reședință de județ. Traseul Pașcani-Dolhasca-Suceava are șase variante de traseu pe Valea Siretului, variante care sunt în paralel cu calea ferată și variante dinspre Dolhasca spre Fălticeni care ocolesc acest municipiu prin vest sau prin est.

„Se ține seama de rețelele de înaltă tensiune, de căile ferate și de intersecția autostrăzii cu căile ferate, se ține seama de intersecția cu drumuri naționale, județene și comunale, se ține seama, de asemenea, de rezervații naturale și restricțiile în aceste rezervații și mă refer aici la Pădurea Zamostea, una din variante spre Siret”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a subliniat că această întâlnire a fost o primă punere în temă a autorităților. Totodată, flutur a subliniat că între cei 25 de participanți la videoconferință au fost și primarii de la Siret și Suceava, reprezentanți ai APM și ai Apele Române.

„Toată lumea este interesată să grăbim documentația tehnică pentru a fi pusă la dispoziția beneficiarului ca să se poată scoate lucrările la licitație”, a declarat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.