La demararea lucrărilor pentru modernizarea Drumului Morţii, DN 29 Suceava – Botoșani, au participat președinții celor două Consilii Județene, prefecți și parlamentari din toate formațiunile politice.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a subliniat faptul că acest drum este extrem de important pentru cele două județe. El a afirmat că desfășurarea lucrărilor depinde în mare măsură de vremea de afară și are speranța ca în 2014 pe acest sector de drum să se poată circula într-un mod civilizat.

„Într-adevăr, este o investiţie foarte importantă, pentru că realizează legătura dintre cele două capitale de judeţ, Suceava şi Botoşani, şi ştiu foarte bine ce înseamnă traficul pe acest drum. Este un drum pe care nu s-a investit de foarte multe timp şi este vorba de o investiţie de 68 milioane lei, care va fi finalizată în patru luni de zile. După cum vedeţi, lucrările deja au demarat şi dacă timpul ne ajută în această toamnă, va fi realizată zona de infrastructură rutieră, de a lărgi suprafaţa carosabilă şi, bineînteles, în toamnă să poată fi turnat covorul asfaltic. Este important, de asemenea, pentru că pe acest drum este Aeroportul Ştefan cel Mare, un aeroport de care beneficiază atât locuitorii judeţului Suceava, cât şi cei din Botoşani. Ne dorim ca accesul către această zonă, care este de asemenea în dezvoltare, ştiţi foarte bine de proiectul de modernizare a aeroportului, să poată fi foarte facil şi bineînteles, ne dorim ca prin aceste lucrări să crească gradul de siguranţă al tuturor participanţilor la trafic”, a spus prefectul Sinescu.


Deputatul PNL Ștefan Alexandru Băișanu a remarcat faptul că există interese majore pentru ca Aeroportul din Suceava să fie închis, deși acesta deservește peste un milion de locuitori, iar prin modernizarea acestui drum atât Suceava, cât și Botoșaniul are numai de câștigat.

„Drumul are o importanţă strategică deosebită. Evident, ştim cu toţii că pe acest drum au avut loc foarte multe accidente rutiere, cu pierderi de vieţi omeneşti, ceea ce nu e un lucru plăcut pentru noi. Drumul deschide o poartă de transfer economic important. Ruta spre aeroport şi la Suceava, şi la Botoşani e importantă. Sperăm ca şi aeroportul să rămână în continuare funcţional la Suceava, cu toate că alţii îşi doresc ca Aeroportul Suceava să fie închis, pentru a rămâne doar cel de la Iaşi. Să nu uităm că Aeroportul Suceava deserveşte undeva la 1 milion, 1 milion 200 mii locuitori, ceea ce e important, ne despart, după cum ştim, aproximativ 40 de kilometri. Pe de altă parte, dacă voi vedea aceste zeci de camioane şi mâine, şi poimâine şi săptămâna viitoare, voi avea certitudinea că nu e doar un bal mascat, ci e chiar un proiect pe care ni-l dorim cu toţii. Evident, ştim de altfel că România a fost obligată în perioada anului acesta să plătească arieratele datorinde către firmele pedeliste care au lucrat până acum şi n-am mai avut bani de investiţii. Sperăm, totuşi, ca Guvernul României să reuşească să colecteze de la toţi contribuitorii taxe şi impozite, ca acest drum să fie făcut şi dus până la capăt. Eu am văzut când eram prefect manifestări de genul <Vine preşedintele României, Traian Băsescu>, am adus 30 de camioane, 2 bene şi 4 excavatoare. Cât a stat preşedintele acolo, oamenii ăia se făceau că lucrează din greu şi după ce a plecat preşedintele, n-ai mai văzut neam vreun camion sau vreun muncitor… nici măcar o lopată!”, a declarat deputatul PNL.

Băișanu a spus că nu îl așteaptă pe Băsescu să urgenteze și să verifice lucrările.

„Nu mă aştept să vină Băsescu, nici nu-mi doresc să vină Băsescu, eu îmi doresc să reuşim să ducem acest proiect până la capăt, pentru că fiecare din politicienii USL a tras pentru acest drum şi polul de dezvoltare Suceava – Botoşani să aibă un prim pas în evoluţie, ar fi normal şi corect, sperăm să fie şi bani”, a mai spus Băișanu.

Președintele Consiliului Judeţean Botoșani, Florin Țurcanu, a precizat că atunci când au fost la Botoşani pentru susținerea candidaților USL, premierul Victor Ponta și Crin Antonescu au promis refacerea acestui drum. El a spus că nu știe când vor începe lucrările și cât vor dura, dar important e să fie finalizate.

.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.