Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, dorește înființarea unei comisii de anchetă, privind activitatea de la Termica.

Astăzi, 17 octombrie, deputatul Ioan Bălan a precizat că lucrurile la Termica sunt într-o nebuloasă destul de mare, iar cetățenii nu știu cu adevărat ce plătesc. El a declarat că diverși cetățeni vin în audiență la cabinetul parlamentar și spun că unii lideri PNL susțin o anumită firmă de insolvență și favorizează la plată unele firme care au adus cărbunele.

Fără a-i da numele în primă fază, aceste acuzații îl vizau pe deputatul PNL de Suceava, Alexandru Băișanu, despre care într-un final Bălan a spus „cu siguranță, Băișanu e unul dintre cei care susțin că au dovezi și trebuie să le facă publice”.

„Sucevenii plătesc direct sau indirect la Termica. Am luat hotărârea să cerem și să votăm formarea unei comisii de anchetă a activității de la Termica. Aud politicieni care sunt la putere și susțin că nu au treabă cu ce se întâmplă la Termica, dar au dovezi. Îi somez public pe acei politicieni și în pas alergător să meargă cu dovezile și informațiile la DNA. Să nu se sperie că au acele dovezi. E vorba de lideri locali care spun asta. Cu siguranță, și Băișanu e unul dintre cei care susțin că au dovezi și trebuie să le facă publice. Dacă știe cineva de lucruri necurate și afaceri ilicite, chiar dacă în ele sunt implicate personalități publice, sunt obligați să le facă publice la instituțiile abilitate ale statului. Cred că e nevoie de exercițiul ăsta pentru a credibiliza prețul viitor la energie. Nu poți ieși în presă să spui că acolo sunt lucruri de neacceptat, dar ai pretenția ca oamenii să plătească direct și indirect. Comisia de anchetă trebuie să lămurească toate aspectele. Să răspundă și la întrebarea cum s-a ajuns la acele datorii, pe care Termica cere să le fie recunoscute”, a declarat Bălan.

Acesta a mai spus că a văzut o atenție deosebită a primarului Lungu asupra subiectului iarna 2013 – 2014. Deputatul a precizat că cea mai mare spaimă a cetățenilor nu e dimensiunea troienilor de zăpadă, ci a troienilor de facturi pentru iarnă.

”Văd că autoritățile locale sunt implicate, sunt dispuse, dar vreau să văd ce se întâmplă când vine iarna efectiv. Îngrijorarea cea mare e costul oamenilor pentru a ieși cu bine în primăvară”, a precizat deputatul PDL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.