Sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 9.00 și până la ora 17.00, activiștii PDL din regiunea nord-est au fost așteptați la urne, pentru a vota viitorul candidat al partidului la alegerile prezidențiale. În urma numărării sufragiilor, s-a stabilit că alesul PDL în această regiune este prim-vicepreședintele, Cătălin Predoiu.

Acesta a obținut 87,62 la sută din voturi, fiind urmat de Gheorghe Falcă cu 10,38 % din voturi şi Simona Creţu cu 1,67 la sută din voturi.

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord-est, Ioan Bălan, a declarat că la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la preşedinţia României au votat membri ai partidului din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava și Vaslui, fiind distribuite 22.416 buletine de vot.

”Cel mai democratic mod de a alege candidatul intern pentru candidatura la prezidențiale îl are PDL. Un număr de 22.000 de pedeliști au fost la vot, iar 88% din ei au votat cu Catălin Predoiu, în timp ce Gheorghe Falcă a obținut 10%. Cred că balanța se va mai echilibra, deoarece mai sunt șapte regiuni. Aici, în nord est, Cătălin Predoiu a fost de mai multe ori, iar lucru acesta a contat foarte mult”, a spus deputatul Bălan.

Prezenţa la vot a fost de 63, 45 %, cea mai mare prezenţă fiind în Suceava, 92,19 la sută, urmată de Botoşani cu 82 %, Vaslui cu 78,76 %, Iaşi cu 77,51 % şi Bacău cu 54,47 %. Cea mai mică prezenţă, de 14,68 % a fost înregistrată în judeţul Neamţ.

Predoiu s-a bucurat de cel mai mare număr de voturi în județul Suceava, unde a fost de mai multe ori decât contracandidații săi. În Suceava, 8.044 membrii PDL care au venit la urne au votat cu fostul ministru al justiției.

.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.