Joi, 17 octombrie, la ceas de seară, într-un decor de veac trecut, s-a adunat pleiada ștefaniștilor pentru Balul Bobocilor. Acțiunea imaginată de cei de la Colegiul Național Ștefan cel Mare are loc pe meleagurile Moldovei, alături de Ştefan Vodă, fiul său și oamenii de la curte.

Cavalerii și domnițele din conacele claselor a douăsprezecea și nu numai s-au aliat în acest eveniment, pentru ca rezultatul să fie cel știut, un bal demn de Ștefan. Din diferite unghiuri și decoruri, ies candidatele la mâna lui Petru, fiul lui Ștefan.

După o scurtă introducere în tema spectacolului, eleganţii prezentatori, Maria, Teodora, Alex și Ciprian, le-au chemat pe scenă pe cele mai frumoase nouă domnițe, adică pe Maria Hrușneag, Ioana Pavăl, Ana Maria Nichifor, Beatrice Zaharia, Cristina Plecan, Miruna Parasca, Valentina Teleagă, Adelina Simion și Maria Sofia Gheorghiță. Acestea au concurat pentru titlul MISS Ștefan cel Mare 2013.

Show-ul a început cu o luptă între cei din Ordinul Solomonarilor. Ordinul este un grup de reconstituire medievală din Suceava, care vrea să promoveze istoria medievală a Cetății de Scaun, dar și folclorul din această zonă. Astfel, grupul de reconstituire medievală are la bază perioada dintre sfârșitul secolului al XIV-lea până la finalul secolului al XV-lea, însă spectacolele variază în funcție de conceptul acestora.

Ielele au invadat apoi scena Casei de Cultură cu al lor joc, însă nimeni nu a înnebunit și nici nu s-a îmbolnăvit, iar cei doi bufoni au animat întreaga seară cu gagurile lor.

Spectacolul a continuat cu un moment de beat box, oferit de trei elevi ai colegiului. Ropote de aplauze au rupt interpretările oferite la Curtea Domnească de formația ONIX și de prestația vocală a elevei Roxana Arhire, din clasa a XI-a.

Frumusețea nu a fost de ajuns pentru a-l cuceri pe Petru, astfel că domnițele au trebuit să își demonstreze istețimea, dar şi spontaneitatea, demonstrând că ştiu să danseze, că sunt capabile să îngrijească un copil, să care cu grație găleţile cu apă, sau să mimeze diverse sentimente precum – tristeţea, fericirea, gelozia, extazul, agonia, plictiseala sau entuziasmul.

Concertul oferit de trupa OCS i-a determinat pe ștefaniști să urce pe scenă și să cânte alături de artiști piese ca „Anti-Miorița” ,„Caută”, „Visule”, „Ne punem în cap”, „Cineva să ne aducă vara înapoi”. La finalul concertului, cei din OCS s-au îmbrățișat și au rămas surprinși de căldura cu care au fost primiți, deși sala mare a Casei de Cultură era la fel de înghețată precum o știm.


Momentul serii a fost desemnarea  câștigătoarelor. Ştefaniştii au hotărât, prin sms, ca Miss Popularitate să fie Adelina Simion, Miss Premiu Special – Beatrice Zaharia, Miss Premiul III – Miruna Parasca, iar Miss Premiul II – Maria Gheorghiţă. Cel mai râvnit titlu, cel de Miss Boboc 2013 la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava a fost obţinut de frumoasa Ana-Maria Nichifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.