Prefectul judeţului Suceava, Florin SInescu a prezentat un bilanţ al activităţilor desfăşurate pe parcursul anului trecut.

Instituţia Prefectului judeţului Suceava este o instituţie publică cu personalitate juridică care are rolul de a îndeplini atribuţiile şi prerogativele conferite prefectului prin Constituţie, legea administraţiei publice locale şi alte acte normative. Activitatea instituţiei prefectului se întemeiază pe principiile legalităţii, imparţialităţii şi obiectivităţii, a transparenţei şi liberului acces la informaţiile de interes public, a eficienţei şi responsabilităţii şi a profesionalizării şi orientării către cetăţean. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu a făcut un bilanţ al activităţii desfăşurate în anul 2012.

Vis-à-vis de organizarea alegrilor, indiferent de specificul lor, Instituţia prefectului este direct răspunzătoare de legalitatea acestora. Atribuţiile instituţiei prefectului în desfăsurarea acestor procese electorale s-au referit în principal la: instruirea autorităţilor administraţiei publice locale, organizarea secţiilor de votare, întocmirea listelor cu propuneri din care au fost desemnaţi prin tragere la sorţi presedinţii si locţiitorii secţiilor de votare, asigurarea buletinelor de vot, ştampilelor şi a altor materiale necesare, amenajarea si dotarea Biroului Electoral Judeţean Suceava şi a birourilor secţiilor de votare, stabilirea măsurilor de pază pentru birourile secţiilor de votare şi desfăşurarea alegerilor într-un climat de normalitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.