Conform deputatului Ştefan Alexandru Băişanu, problema câinilor comunitari este o chestiune care durează de prea mult timp şi trtebuie rezolvată urgent. Acesta a făcut o statistică a persoanelor muşcate de patrupede, iar numărul victimelor este crescător.

Într-o conferinţă de presă organizată astăzi, 5 septembrie, la sediul Partidului Naţional Liberal Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu a vorbit despre situaţia câinilor comunitari, despre importanţa rezolvării acestei probleme, dar şi despre numărul mare şi în continuă ascensiune al oamenilor care devin victime ale acestor animale. Subiectul este dezvoltat la nivel naţional, după ce un copil de doar 4 ani din Bucureşti a murit în urma unui atac al câinilor comunitari.

Tot deputatul sucevean explică faptul că 80% din victimele provocate de câinii străzii sunt din municipiul reşedinţă de judeţ. Practic, făcând o medie a statisticii prezentate de Băişanu, în Suceava aproximativ 80 de oameni sunt muşcaţi de câini. Un calcul simplu făcut de deputatul de Suceava demonstrează faptul că sumele cheltuite de stat cu tratarea victimelor sunt net superioare cu sumele care ar trebui să fie cheltuite cu eutanasierea acestor patrupede.

Părerea deputatului despre această preoblemă este, probabil, comună cu cea a majorităţii sucevenilor, adică o bătaie de joc la adresa cetăţenilor. Acesta a amintit de legea 227/2002, care arată faptul că în cazul în care la 14 zile de la prinderea câinilor fără stăpân aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, trebuie eutanasiaţi. Din nefericire, legea nu este respectată din cauza ONG-urilor de profil, care demarează în instanţă tot felul de acţiuni, prin care împiedică respectarea legislaţiei în vigoare.

Deputatul Alexandru Băişanu şi-a luat angajamentul să amendeze prezenta lege cu un articol prin care să se înfiinţeze Poliţia Animalelor, instituţie care să fie bugetată de stat şi care să se ocupe de controlul şi verificarea acestor fundaţii ce se ocupă de maidanezi. Băişanu a conchis explicând faptul că va vota pentru eutanasierea câinilor comunitari care nu îşi găsesc stăpân.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.