Vasile Ilie, vicepreşedintele PDL Suceava, a reacţionat la declaraţia dată de ministrul Şova, care spunea că drumul Suceava – Botoşani este cel mai prost din ţară.

Ilie Vasile 3Vasile Ilie a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Dan Şova s-a aflat într-o gravă eroare atunci când a afirmat că cel mai prost drum din ţară este DN 29, între Suceava şi Botoşani. Ilie i-a solicitat ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine să aloce de urgenţă fonduri pentru repararea a două drumuri naţionale din judeţul Suceava, aflate într-o stare mult mai proastă decât Suceava – Botoșani. El a opinat că DN 18 Iacobeni – Cârlibaba – Borşa „este plin de cratere şi abandonat complet”. Al doilea drum la care a făcut referire Vasile Ilie este DN 17B, Vatra Dornei – Broşteni – Bicaz – Piatra Neamţ, care este într-o stare la fel de proastă ca şi DN 18.

Pe de altă parte, Vasile Ilie a afirmat că în ședința de  vineri, 17 mai, a Consiliului Judeţean Suceava, aleşii PDL vor vota împotriva proiectului de hotărâre, prin care societatea „Drumuri şi Poduri” S.A. ar putea obţine dreptul de a întreţine o parte din drumurile judeţene, prin negociere directă. El a declarat că proiectul inițiat de cinci consilieri, Mihai Grozavu şi Niculai Bosancu, de la PSD, Brânduşel Nichitean şi Constantin Proboteanu, de la PNL şi Mihai Artene, de la PP-DD, nu are nici măcar avizul secretarului județului, Constantin Pașcu.

Ilie a declarat că societatea „Drumuri şi Poduri” nu are capacitatea de a realiza proiectele la care dorește să se înscrie, deoarece aceasta a vândut unele baze de producţie, iar maşinile şi utilajele din dotarea sa sunt uzate fizic şi moral, sau au fost luate înapoi de firma de leasing de la care au fost cumpărate. Soluția propusă de Vasile Ilie este ca societatea „Drumuri şi Poduri” să încaseze banii de la Consiliul Judeţean şi de la primării, pentru lucrările executate în anii trecuţi.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.