Vineri, 11 octombrie, la Hotel Zamca, a avut loc topului firmelor private din judeţul Suceava.

În deschidere, preşedintele Federaţiei Patronală a IMM din judeţul Suceava, Liliana Aghiorghicesei, a spus că în cadrul acestui eveniment sunt premiate firmele care au adus plus valoare atât la nivelul judeţului, cât şi la nivel naţional şi internaţional.

„Astăzi vom premia performanţa, iar dumneavoastră, cei care sunteţi aici alături de noi, sunteţi cei care aţi dovedit rezistenţă şi că puteţi să faceţi performanţă”, a spus Liliana Aghiorghicesei. La rândul ei, președintele IMM filiala Suceava a  primit un trofeu pentru contribuţia adusă mişcării patronale din România.

Preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava, Rareş Hrestic, a susținut că Topul Firmelor reprezintă un eveniment în care se sărbătoreşte performanţa şi excelenţa în afaceri. Hrestic a subliniat că IMM-urile reprezintă „motorul economiei zonale”.

„Cu toate greutăţile pe care le-am întâmpinat, ne regăsim şi anul acesta pentru a sărbători cele mai performante firme din judeţul Suceava”, a spus Hrestic.

Prezent la eveniment, ministrul Educației Remus Pricopie, a afirmat că școala este o instituție importantă a oricărui stat care dorește să se dezvolte. El a precizat că există probleme când e vorba despre legătura dintre școală și piața muncii, dar a cerut universităților să comunice cu mediul de afaceri.

„Avem nevoie de a stabili un dialog între învățământul profesional și cel tehnic. Am reușit să punem pe picioare un sistem dual așa cum e în Germania, Austria, Franța, în momentul de față cei care se înscriu au cele mai mari burse, iar patronii s-au asociat pentru a fi definitivată programa școlară”, a spus Remus Pricopie.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Dumitru Dan Enache, a spus că în contextul actual e important să existe o colaborare între ministere pentru o creștere a activităţii antreprenoriale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că este alături de IMM-urile sucevene, ţinând să le transmită reprezentanţilor acestora că în şedinţa de săptămâna această, Guvernul României a aprobat o linie de creditare pentru IMM-uri în valoare de 2 miliarde de lei.

Prefectul Florin Sinescu, a spus că IMM-urile reprezintă „motorul care duce o societate înainte”, el afirmînd că este deschis oricărei colaborări pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Declarația serii a venit din partea ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Mihnea Cosmin Costoiu. Acesta a destăinuit publicului, cum un produs fabricat de o firmă din Suceava i-a salvat un concediu.

Preşedintele Patronatului IMM-urilor (PIMM) Galaţi, Marian Filimon, a declarat că toate măsurile luate de guvernanți au călit investitorii din România. El a mai spus că cei prezenți în sală susțin bugetele locale și centrale.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că instituţia pe care o conduce a venit în sprijinul firmelor, având în vedere că în Suceava taxele şi impozitele locale sunt unele dintre cele mai reduse din ţară.

„Este o perioadă grea pentru mediul de afaceri, şi cu atât mai mari sunt meritele dumneavoastră pentru că vă continuaţi activitatea”, a spus Lungu.

La cea de-a XVIII-a ediţia a evenimentul de ieri au fost prezenţi peste 300 de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.