Consiliul Judeţean dorește înfiinţarea, la Suceava, a unui centru de radioterapie oncologică, printr-un parteneriat public-privat.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a anunțat că în viitoarea ședință extraordinară a CJ va fi rectificat bugetul județului. El a mai spus că va veni în fața consilierilor județeni cu o propunere de a construi un centru de radioterapie pentru pacienții de oncologie din Suceava. Investiţia ar urma să fie făcută pe terenul situat în curtea Spitalului Vechi.

„Acest centru poate fi gândit la pachet cu județele Botoșani, Neamț și o parte din zona Cernăuți. Planul nostru este să fructificăm această posibilitate, care va fi o investiție privată. Voi solicita consilierilor un acord prealabil, pentru a demara o procedură de realizare a unei comisii mixte, din care să facă parte consilieri județeni și specialiști din cadrul Spitalului Județean, care să pună pe hârtie detaliile necesare, ca să putem decide ulterior în consecință și să concesionăm eventual, teren în curtea Spitalului Județean sau altă suprafață de teren care să prindă contur”, a declarat Nechifor.

Nechifor a precizat că în fiecare an apar în judeţ 1.800 cazuri noi de cancer, iar numărul de pacienți probabili ar fi undeva la 4.000 pe an în Suceava, Botoșani și o parte din Neamț. Nehifor a spus că, din păcate, această investiție nu poate fi făcută din banii CJ, dar există posibilitatea atragerii de fonduri europene. Dacă această investiție va fi finalizată, Suceava va exista pe harta națională alături de Cluj, Iași, București sau Târgu Mureș, pentru cei cu venituri mai modeste.

Nechifor a mai adăugat că viitorul centru de radioterapie oncologică va fi dotat şi cu un hotel de mici dimensiuni. Cazarea în hotel va fi pe o perioadă determinată, o zi sau două. Acest demers vine în sprijinul celor care vin de departe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.