În cadrul ședinței extraordinare de miercuri, 13 noiembrie, consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care Spitalul Judeţean Suceava va iniția un studiu de oportunitate pentru înfiinţarea unui centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer şi construirea unui hotel unde să fie cazaţi pacienţii.

Proiectul a fost inițiat de președintele PSD al Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, și a fost salutat de consilierul județean PDL Cristian Irimie, care a spus că această construcţie poate pune Suceava pe harta centrelor de radioterapie, deoarece în țară sunt doar 8, iar toate sunt supraaglomerate.

Nechifor a precizat că strategia gândită alături de conducerea Spitalului Județean Suceava are în vedere realizarea unui centru regional, care să fie atractiv pentru pacienții din judeţele Botoşani, Neamţ şi a unei părţi din regiunea Cernăuţi. Șeful administrației județene a spus că îți dorește ca această investiţie să fie realizată din fonduri private, pentru că autorităţile publice nu au fonduri pentru un asemenea centru.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.