Ion Lungu, în calitate de inițiator, a spus că începând din 2004, de când conduce Primăria, s-au realizat două adăposturi pentru maidanezi. Lungu a precizat că municipalitatea nu a dat niciun ban către ”Pro Anima”, iar eventualul parteneriat propunea câteva termene și condiții care degrevau bugetul orașului de cheltuirea unor sume cu câinii maidanez, sume care erau acoperite de asociație. El a mai adus în discuție și faptul că printr-un sondaj făcut prin intermediul asociaţiilor de proprietari, 90% dintre suceveni s-au pronunţat pentru adunarea câinilor vagabonzi de printre blocuri şi adăpostirea lor în spaţiile amenajate în Lunca Sucevei.
Primul care s-a îndoit de actuala formă a acestui parteneriat a fost consilierul PDL Niculai Barbă, care a spus că modul în care este prezentat proiectul de parteneriat nu va rezolva problema cânilor vagabonzi.
“Singurul lucru care ar trebui precizat ar trebui să sune în felul următor: scopul acestei colaborări este acela de a fi strânşi toţi câinii de pe stradă. Aşa cum este proiectul redactat nu oferă nicio garanţie că acest lucru se va întâmpla. Se vor cheltui, în continuare, sume de bani, de către unii sau de către alţii, iar câinii, în continuare, vor fi tot pe stradă”, a pus în vedere Barbă.
Doiniţa Cocriş, preşedintele Asociaţiei “Pro Anima”, a precizat că se va abține să voteze și a amintit că structura pe care o reprezintă colaborează cu Primăria încă din anul 2004.
“Încercăm să rezolvăm această problemă destul de spinoasă a Sucevei. Nu am solicitat bani de la Primăria municipiului Suceava, ci am fost ajutaţi cu utilităţile, cu oamenii care ajută la curăţenie, cu medicul şi hingherii care prind câinii”, a arătat Cocriş.
Iniţiativa legislativă a căzut, cu 10 voturi favorabile, 4 abţineri şi 5 opţiuni “împotrivă”. Pentru ca proiectul să treacă, ar fi avut nevoie de cel puțin 12 voturi.
Lasa un raspuns