În perioada 14 mai – 30 iunie, toate școlile vor fi verificate, prin eșantionare. Reprezentanții Curții de Conturi Botoșani și echipe formate din directorul și contabilul unităților de învățământ au fost prezenți astăzi la Primăria Suceava.

curtea de conturi tb- primarie svLa aceste eșantioane, potrivit echipei de audit, unele școli vor fi verificate pe partea de investiții, alții pe partea de personal, iar alții pe partea financiară sau de capital.

Modalitatea de lucru se va desfășura direct cu cei care țin evidența contabilă sau cu reprezentanții școlii, aceștia fiind ordonatori terțiari de credit.

Echipa de lucru a cerut cadrelor didactice prezente să își prezinte problemele existente, printre care evidența analitică și normele de închidere bugetară.


Prezent la această întâlnire, Ion Lungu, primarul Sucevei, a declarat că aceste controale sunt normale deoarece atunci când ai o funcție publică trebuie să dai explicații. El a cerut directorilor de al unitățile de învățământ să nu se apuce de alte investiți fără a finaliza pe cele deja începute și să își achite arieratele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.