După întâlnirea din „Sala Ștefan cel Mare” a urmat o conferință de presă, la care au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, guvernatorul Cernăuțiului, Mykhaylo Papiev și 4 ambasadori din România, Ucraina şi Austria care, alături de oficiali suceveni şi de specialişti, au dezbătut aspecte legate de dezvoltarea energiilor regenerabile, a schimburilor turistice şi culturale.

La conferința de presă, autoritățile austriece le-au sugerat celor din Suceava, respectiv Cernăuți, că puntea de legătură poate fi realizată prin cultură. Sugestia a fost făcută în cadrul celei de-a treia ediţii a simpozionului „Dialog Bucovinean”, care a avut loc astăzi, marţi, 28 mai, la Palatul Administrativ din Suceava.

Cătălin Nechifor a spus că tema Eco Bucovina a fost o temă care interesează cele trei părți și crede că au găsit un mod de lucru comun.

Guvernatorul regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, a precizat că este bucuros că la această întâlnire au fost prezenți cei 4 ambasadori și a afirmat că acest lucru este foarte important pentru regiunea Cernăuți, deoarece între Uniunea Europeană și Ucraina au început discuții privind integrarea. De asemenea, domnia sa crede că identitatea Europei este pusă în valoare prin colaborarea care există între Suceava și Cernăuți.

 Ambasadorul României în Ucraina s-a arătat încântat de această întâlnire și speră ca acest gen de reuniuni să se organizeze între administrațiile române și ucrainiene, deoarece spune el că „avem o graniță extrem de lungă”. Pe de altă parte, el speră ca acest model să aibă o continuare.

Participanţii vor efectua după-amiază o vizită la doi importanţi agenţi economici din domeniul prelucrării lemnului din Rădăuţi, după care vor ajunge şi la atelierele de ceramică de la Marginea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.