O vizită la un magazin de materiale de construcții a devenit o neplăcută și dureroasă amintire pentru un sucevean care a ales să își facă cumpărăturile la DEDEMAN Suceava.

Bărbatul a suferit o leziune la nivelul genunchiului cauzată de o foarfecă de grădinărit ce a căzut de pe un raft de marfă, clientul, nevinovat de acest incident, având nevoie de îngriji medicale.

În urma accidentării au fost create leziuni ce au necesitat 54-55 de zile de îngrijiri medicale.

Cum era și normal, ca orice persoană care ar păți așa ceva în timp ce își face cumpărăturile, victima a acționat DEDEMAN în instanță, mai ales că reprezentanții magazinului n-au dat nicio secundă dovadă de asumare și responsabilitate, încercând să paseze vina către un alt client din magazin.

Astfel, în data de 20.08.2020, Tribunalul Suceava a pronunțat sentința în dosarul suceveanului și a hotărât că DEDEMAN trebuie să plătească suma de 55.000 de lei reprezentând daune materiale (câștig nerealizat) și 75.000 de lei cu titlu de daune morale, ca urmare a accidentării. 

Avocatul Mircea Grozavu  a prezentat cazul arătând că, potrivit datelor rezultate din pregătirea cazului, foarfeca de grădinărit era neasigurată corespunzător și expusă în mod inadecvat spre vânzare, ceea ce a atras răspunderea civilă delictuală a profesionistului, în pofida apărărilor că vina ar aparţine reclamantului (care în opinia profesionistului ar fi trebuit să se asigure) cât şi unui alt client al magazinului (care în opinia profesionistului ar fi atins un produs alăturat celui care a căzut peste reclamant).

Foarte important este și că, pe parcursul celor nouă termene de judecată, DEDEMAN a negat orice fel de implicare în producerea rezultatului.

Avocatul Mircea Grozavu a mai apreciat că, din punctul de vedere al echipei avocaționale a cabinetului pe care îl reprezintă el și colegii și colaboratorii  săi  (Av. Ana Brânduşa Grozavu şi Av. Adrian Catargiu), modul în care a reacționat DEDEMAN este cel puţin discutabil din punct de vedere al eticii în afaceri şi al obligaţiilor legale stabilite de legislaţie în sarcina profesioniştilor cu privire la siguranţa produselor puse în comerţ. 

 

11 Responses

 1. Tudor G

  Rușine Dedeman! Hipermarketurile au ajuns stat în stat, nesimțirea e mare în ziua de azi. Dacă încalci regulamentele lor te dau afară că ești la ei în curte, dar dacă e să-și asume vreo prostie sau vină bineînțeles consideră că nu au vreo raspundere. Noroc ca nu i-a căzut foarfeca în cap! Rușine ptr nesimțire! Luati-le mai mulți bani în instanță!

  Răspunde
 2. Croitoru_Firuța

  Nemernici,fără scrupule. Să fi pățit patronii lor așa ceva în alt magazin se dădeau de ceasul morții că au fost vatamați

  Răspunde
 3. Tudor G

  Produsele sunt de proasta calitate, cu garanțiile și înlocuirea produselor e bătaie de joc, la livrari fac moace și-ți dau produsele avariate, dacă vrei produse pe comandă iti zic că e blocată în sistem, plafonarea profesională a salariaților se citeste pe chipul lor, plictiseala angajaților ce se plimbă pe raioane e probabil raportată la salariile mizerabile, în parcare totul arată mai rau ca într-un bazar ordinar, măsurile de securitate sunt la pământ, etc. Dar organele locale nu văd mai nimic la aceste supermarketuri că se gândesc că-s ale consorțiilor nationale ori multinationale ce-s protejate în România.

  Răspunde
 4. F.S.

  Va trimit la redacție o adresa și fotografiile de la accidentul meu din parcare. Siguranță zero nui pic de badigard acolo. No vrut sami dea imaginile video. Mare păcat că nu iam dat în judecată că era culpă comună și din cauza lor

  Răspunde
 5. Sfatuitorul Bun

  Nu vor păți nimic stați liniștiți. Iar presa de Suceava e prea mică, ar trebui să dați imaginile la presa națională

  Răspunde
 6. victimă la dede

  Care e adresa redacției? vreau sa va dau o filmare cum am fost înșelat cănd am fost la Dedeman

  Răspunde
 7. Roibu Dragos

  voi nu vedeți ca e făcătură da cât s-a plimbat omul pe lângă ala până să o pățească se vede clar ca ala scăpa foarfeca pe piciorul lui

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.