Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Claudiu Roman, a subliniat mai multe aspecte legate de politizarea actualei situații de către o serie de politicieni. Acesta le-a vorbit colegilor săi, în cadrul ședinței online de joi, 23 aprilie, despre modul greșit în care au fost prezentate lucrurile de la Suceava. Astfel, Roman a subliniat că nicăieri în lume situația actuală nu este politizată, așa cum se încearcă în România.

Pe de altă parte, deputatul liberal a precizat că nu este normal ca Gheorghe Flutur să fie atacat cu cinism pentru că a respectat legea și s-a testat, fiind confirmat pozitiv.

„N-am crezut că voi ajunge să trăiesc momentul în care unii colegi politizează moartea unor oameni. Rar mi-a fost dat să văd un linșaj de genul căruia a fost supus președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Flutur. Rar mi-a fost dat să văd cum un om este atacat cu atâta cinism pentru că a respectat legea și s-a testat, fiind confirmat pozitiv. Rar am văzut atâta ură și atâta răutate din partea unora care, în loc să dea o mână de ajutor, vin la București ca să își ponegrească județul. Cu toată sinceritatea, ce se întâmplă în aceste zile peste tot, în Statele Unite, în Italia, în Spania, în Franța, în Germania, în România, sau oriunde în altă parte, nu are culoare politică. Oricât ați vrea unii dintre dumneavoastră să dați, până și unei pandemii, o culoare politică. La Suceava am văzut un om crucificat pentru că se numește Gheorghe Flutur. I s-au pus în cârcă multe, ultima găselniță fiind o firmă prin care ar fi transportat acei români la muncă în Germania. Ce mai contează că adevăratul Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, nu are o firmă și că e doar o coincidență de nume între administratorul firmei și președintele Gheorghe Flutur?!”, a declarat deputatul Florin Claudiu Roman.

Acesta a subliniat că toți cei care vin din rândurile administrației publice locale ar trebui să știe cât este de greu să ai în subordine un spital județean care necesită modernizări continue, atât pentru medici, cât și pentru pacienții care ajung acolo și nu este normal ca un om să fie denigrat și „ponegrit” de unii care merg la București doar pentru a câștiga capital electoral.

„În administrație te lovești de toate lucrurile, de nevoile imediate ale oamenilor pe care îi înțelegi mult mai bine. Sunt colegi care au luat în primire spitalele preluate, din vremea comuniștilor, în niște locuri în care medicii se duc cu plăcere, asistenții se duc cu plăcere, iar pacienții au condiții deosebite atunci când, din păcate, ajung în zona spitalelor. Toate aceste lucruri au fost făcute de către administrațiile publice locale, în special de către consiliile județene. Singurul spital județean din România care nu este preluat la nivel local este cel de la Vrancea. Oprișan n-a vrut să preia spitalul pentru că asta presupunea cheltuieli. Trebuie să știm că autoritățile locale se ocupă de partea de a asigura tot ce este necesar pentru ca acele spitale să fie modernizate. Partea medicală a fost, este și va fi întotdeauna în sarcina Ministerului Sănătății. La Suceava, cu siguranță, s-au făcut greșeli la nivelul managementului spitalului, ca și în alte părți, însă cei care vor să transforme o dramă într-o chestiune de natură politică cu care cred vor aduna voturi se înșeală amarnic! Atunci când se va trage linie, oamenii vor face diferența între cei care au fost cu adevărat lângă ei și cei care doar au bătut din gură și au venit la București doar pentru a-și ponegri județul”, a conchis deputatul liberal.

Declaratie a deputatului PNL Florin Roman- 23 apr 2020

Florin Roman, liderul deputaților PNL: N-am crezut că voi ajunge să trăiesc momentul în care unii colegi politizează moartea unor oameni. Trebuie să încercăm să nu dăm acestei epidemii o culoare politică, trebuie să spunem adevărul, dar să nu politizăm acest subiect. Trebuie să dăm dovadă că am învățat cu toții din acest moment dificil.

Publicată de Grupul Parlamentar PNL – Camera Deputaților pe Joi, 23 aprilie 2020

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.