Deputatul Pro România de Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a subliniat că în aceată perioadă grea cu care ne confruntăm că ar trebui luate măsuri de urgență pentru ca Suceava să poată depăși această criză.

Acesta a adăugat  că este foarte important să fie suplimentate urgent stocurile cu medicamentele folosite în tratarea infecției cu noul coronavirus.

„Dacă nici pentru medici și asistente medicale nu aveți medicația necesară înseamnă că e grav”, a subliniat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a adăugat că s-a făcut o mare greșeală când s-a luat decizia transformării SJU Suceava, în Spital Clinic pentru tratarea exclusivă a pacienților infectați cu COVID-19, întrucât un județ cu aproximativ 700 000 de locuitori a fost lăsat fără servicii medicale de urgență.

Astfel, în încerarea de a găsi soluții și în urma discuțiilor purtate cu primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, deputatul sucevean le sugerează autorităților să transfere echipmentele de la Suceava  la Fălticeni pentru a putea dota unitatea spitalicească așa încât să poată deveni funcțională și să poată primi pacienți.

„Dacă tot ați transformat SJU Suceava în spital COVID-19, transferați aparatele medicale la Fălticeni pentru ca, în câteva zile să se poată pune în funcțiune noul spital de acolo”, a transmis Cătălin Nechifor.

Pe de altă parte, Nechifor a subliniat că la fel de necesar pentru Suceava este și un spital militar de campanie, întrucât există posibilitatea ca în curând SJU să nu mai facă față nevoilor oamenilor infectați cu coronavirus.

„Spitalul Județean din Suceava are 1200 de paturi. În cât timp îl umpleți? Atunci cred că va trebui să faceți spital militar de campanie”, a subliniat Nechifor.

Acesta a cerut ca administrarea județului să fie preluată de MAI sau MApN pentru că președintele CJ Suceava este în spital, infectat cu coronavirus, primarul Sucevei este în autoizolare,  iar prefectul este prea de puțin timp în funcție pentru a gestiona bine lucrurile.

„Nelu Tătaru e singurul om cu curaj care a venit la Suceava și a făcut ceva”, a conchis deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.