Începând de noaptea trecută, în Suceava se intervine în toate zonele administrate de primăria locală pentru lucrări de dezinsecţie, prin care se dorește combaterea căpușelor, a muştelor şi a ţânţarilor. Iniţial, operaţiunile trebuiau să înceapă în urmă cu 3 săptămâni, dar reprezentanţii primăriei spun că nu s-a putut interveni din cauza vremii.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că au fost vizate toate parcurile, respectiv cele 56 spații de joacă și parcuri. Totodată, se speră ca prin aceste dezinsecții, mult mai puțini suceveni să ajungă la spital. Ovidiu Doroftei a dat asigurări că dacă substanța nu va fi spălată de ploaie, locurile de agrement, de joacă și parcurile sunt sigure în ceea ce privește căpușele, muștele și țânțarii. Autoritățile locale precizează că substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

Oficialii primăriei fac apel şi la locuitorii oraşului, la firme şi instituţii publice să efectueze astfel de lucrări de dezinsecţie, în propria proprietate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.