În cadrul manifestărilor ocazionate de sărbătorirea a 50 ani de la înființare, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava i-a decernat domnului Conf.univ.dr.ing Niculai Șorea DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ, în cadrul unei ceremonii ce s-a ținut în Amfiteatrul Remus Răduleț.

În deschiderea evenimentului, Decanul prof.univ.dr.ing Ștefan-Gheorghe Pentiuc a dat cuvântul fostului Rector al USV, prof.univ.dr.ing Adrian Graur, care a vorbit elogios despre școala românească de energetică și rolul jucat de sărbătorit în perioada edificării sistemului naţional de electricitate. A urmat o amplă prezentare a meritelor domnului Șorea, atât ca executant și conducător de șantiere energetice, cât și ca membru marcant al corpului profesoral universitar, urmată de înmânarea efectivă a Diplomei de Excelenţă.

Cu această ocazie a fost prezentată și antologia de versuri conținută în volumul Toamne, toamne, reprezentând o altă dimensiune a domnului Șorea, aceea de poet și memorialist bucovinean.

În încheiere i s-a oferit cuvântul sărbătoritului, care a vorbit despre istoria, prezentul și viitorul energeticii românești și despre importanța inginerilor în mersul societătii spre progres. Niculai Şorea a conchis prin citirea câtorva din versurile proprii, fiind aplaudat generos de persoanele care au umplut amfiteatrul.

DSC_0377

DSC_0382

DSC_0401

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.