Manifestul inițiat de bucovineanul Ștefan Mandachi a adunat  oameni din toate colțurile lumii care au strigat la unison #Șî eu!.

La Suceava s-au adunat mii de oameni solidari inițiativei. De asemenea, s-a ieșit în stradă în București și Iași.

Străzile municipiului Suceava au devenit pentru 15 minute, aproape imposibil de parcurs. Șoferii au pus mașinile pe avarii și au manifestat, fiind solidari cu Mandachi.

Din mijlocul oamenilor care s-au adunat la monumentul autostrăzii, Ștefan Mandachi a mulțumit pentru solidaritate tuturor românilor, fie ei bucovineni, moldoveni, ardeleni sau bucureșteni, sau din alte zone ale țării.

„Vreau să mulțumesc sucevenilor, în primul rând! Vreau să le mulțumesc țăranilor mei din Sfântu Ilie, care sunt alături de noi! Vreau să le mulțumesc polițisștilor! Vreau să le mulțumesc  preoților, inginerilor, contabililor, oamenilor de rând pentru că sunt aici! Este un moment unic în istoria României. Eu nu am trăit niciodată un astfel de moment de solidaritate între toți românii, fie că fac parte dintr-un partid politic, fie că sunt doctori, fie că sunt avocați, fie că au orice altă profesie. Avem o șansă unică să restartăm România acum!  Din sursele pe care le am, suntem în jur de 13 – 14 milioane de români solidari, dacă nu mai mulți. 99% din feed-back-ul pe care l-am primit este pozitiv. Românii sunt, pentru prima dată, după 30 de ani, uniți”, a precizat Ștefan Mandachi.

În ceea ce privește planurile de viitor, Mandachi a precizat că nu se va opri din a face demersuri și de a aduna societatea civilă, până în momentul în care se vor construi autostrăzi și în România. De asemenea, Mandachi a subliniat încă odată faptul că nu va face politică.

„Eu, Ștefan Mandachi, nu mă voi lecui, nu mă voi astâmpăra, nu mă voi liniști până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina! V-am mai spus și vă repet: nu-mi doresc, nu mi-am dorit și nu voi face politică! Îmi voi duce drumul înainte.  Idealul meu, deși nu ar trebui să fie un ideal ci o normalitate, este să am autostradă în Moldova! Îmi doresc să se construiască autostrăzi cu aceeași rapiditate cu care se construiesc și în alte state ale lumii. Există un 15 în fiecare lună”, a mai spus Mandachi.

Mandachi a mai precizat că dacă în alte țări se construiesc  10 000 de km de autostradă într-un an, România ar trebui să se raporteze la acele țări.

De altfel, Mandachi le-a mulțumit antreprenorilor din România pentru că au tras un semnal de alarmă.

„Vreau să transmit un mesaj: noi ca antreprenori nu mai suntem fricoși, nu mai suntem văzuți ca prezumtivi hoți, din momentul în care suntem mii, zeci de mii, sute de mii de antreprenori solidari, începe o etapă nouă și pentru noi antreprenorii. Ne-am săturat să ne fie frică de controale! Ne-am săturat să fim vânați! Ne-am săturat să fim presupuși că nu suntem corecți niciodată! Vrem un cadru legal în care să fim relaxați și să dezvoltăm România pentru că PIB-ul  este în spatele nostru, al antreprenorilor”, a subliniat Ștefan Mandachi

Planurile de viitor nu se opresc aici, Mandachi dezvăluind doar o scurtă parte a acestora: „În ceea ce privește acest metru simbolic de autostradă, informez că voi dona unei asociații non-profit această bucată de teren pe care este construit primul metru de autostradă. Vreau să avem șansa ca noi românii să fim ctitorii primilor kilometri reali de autostradă”, a conchis Mandachi.

Trebuie precizat că înaintea începerii evenimentului, Mandachi i-a salutat pe toți cei prezenți, a făcut fotografii cu ei și i-a asigurat că nu se va opri aici. De asemenea, le-a mulțumit tuturor pentru solidaritate.

Pe de altă parte, primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, a declarat că intenționează să îl facă cetățean de onoare pe inițiatorul manifestului care a implicat o Românie întreagă, Ștefan Mandachi.

Mandachi a tăiat panglica metrului de autostradă, iar primul care a circulat pe carosabil a fost un robot creat de echipa de robotică a Colegiului Național Petru Rareș Suceava.

One Response

  1. Blaj

    Demult asteaptă ROMANIA un leader și se pare ca exista. Bravo! cu astfel de oameni se schimbă destine si chiar destinul tării. Tineri luați exemplu! Tara asta este prea frumoasa si prea bogată ca să nu trăți bine! De voi tinerilor depinde totul. Pe cei nascuti mai devreme sigur ii aveti aproape și vor fi stalpi pentru voi.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.