Sâmbătă, 8 iunie, la Gura Humorului, va avea loc o întâlnire între parlamentarii din județul Suceava și fermierii care au fost acuzați că au fost somaţi să returneze subvenţiile primite de la APIA, după ce au fost depistaţi cu nereguli privind terenurile. Sumele se ridică la sute de mii de lei, iar ţăranii acuză că ei sunt nevoiţi să plătească banii însuşiţi ilegal chiar de angajaţi ai instituţiei, care derulează şi supraveghează împărţirea fondurilor.

În urmă cu o săptămână, senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, solicita ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, printr-o interpelare, să reanalizeze situația celor aproximativ 1.000 de fermieri suceveni obligați să returneze subvențiile încasate. Conform directorului APIA, Eugen Mogoș, senatorul Neculai Bereanu și Ovidiu Donțu se vor întâlni sâmbătă cu acești fermieri, cărora statul le cere banii înapoi. Prin  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), fermierii au primit o notificare, prin care li se cerea să restituie subvențiile încasate în anii 2008, 2009 și 2010, întrucât la depunerea dosarelor pentru obținerea ajutoarelor financiare nu au declarat că au datorii față de autoritățile publice.

Mogoș vede ca ieșire din această situație nesancționarea pe anii 2009 și 2010, fermierii urmând să plătească doar pentru anul 2008. Totodată, el are încredere că  va fi găsită o soluție amiabilă pentru toți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.