Drumul Județean 177A, care leagă localitățile Frasin și Broșteni, cunoscut ca Pasul Puzdra, s-a transformat din „drumul groazei”, într-un drum desprins parcă din basme, acest lucru fiind posibil după ce Consiliul Județean Suceava a asfaltat mare parte din carosabil.

Dacă până în acest an drumul județean era ocolit de șoferi, aceștia alegând să ajungă în localitățile de dincolo de munte pe la Vatra Dornei sau prin masivul Rarău, chiar dacă ocoleau foarte mult, de acum aceștia pot traversa cu încredere Pasul Puzdra.

În plină toamnă, când tabloul naturii este pictat în culori armonioase, o plimbare prin Pasul Puzdra face pe oricine să se îndrăgostească de munte și de Bucovina. Brazii înalți și veșnic verzi, fagii pictați în galben, precum și paltinii care se înroșesc odată cu sfârșitul verii creează un tablou impresionant ce merită văzut măcar odată.

 

Flutur: „Astăzi se circulă foarte bine și sunt bucuros să anunț că drumul prin pasul Puzdra a fost asfaltat”

Președintele Consiliului Județean Suceava a declarat că s-au  asfaltat 21 de kilometri, aici fiind inclusă zona pe care se circula cel mai greu.

„ Am asfaltat și de la limita orașului Frasin până la Stulpicani și am mers spre Gemenea și urmează marcajul rutier. Zilele acestea continuăm asfaltarea spre Ostra. Aici este o lucrare specială: se va pune un strat geotextil, o specială care să facă legătura între beton și asfaltul pe care îl turnăm. Amintesc că pe raza orașului Frasin nu avem noi, CJ Suceava, atribuții de modernizare a drumului, ci e obligația orașului care are un proiect în derulare aici. În rest este treaba noastră. De trei ani am cerut Guvernului bani prin PNDL pentru acest drum și nu ni s-a aprobat. Din acest motiv am făcut un împrumut și am scos la licitație lucrarea. Din cauza legislației OUG 114 prețurile au crescut și nu s-a adjudecat licitația și am început asfaltarea din surse proprii a drumului care arăta cel mai prost din toate din județ”, a declarat Gheorghe Flutur.

În paralel, Consiliul Județean Suceava a început asfaltarea spre pe Codrii Seculari, 4,5 kilometri până la Gemenea.

„În primăvara vom asfalta până codrii seculari. Tot în primăvară anunț începerea lucrărilor de asfaltare pe drumul care face legătura din Stulpicani spre Câmpulung”, a conchis președintele CJ Suceava. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.