Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, este optimist în ceea ce privește ridicarea măsurilor de carantinare a municipiului reședință de județ și trecerea la starea de alertă începând cu data de 15 mai.

Edilul a precizat că la începutul săptămânii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea președintelui Gheorghe Flutur, s-a stabilit să se întocmească documentația necesară pentru ridicarea carantinei, ce a fost deja înaintată către București.

„DSP a făcut analiză epidemiologică în fiecare localitate din județ, ceea ce a permis întocmirea documentației și transmiterea către autoritățile statului. Astăzi documentația este la Institutul Național de Sănătate Publică, de unde se așteaptă un aviz. Chiar astăzi am discutat cu ministrul Sănătății și l-am rugat să ne sprijine la INSP pentru a putea obține avizul în vederea ridicării carantinei la Suceava”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că, mergând pe această idee pozitivă, lucrează deja la pregătirea stării de alertă cu tot ce înseamnă măsuri de protecție care trebuie luate în spațiul public.

„Este obligatorie purtarea măștii. De asemenea, am avut discuții la Primărie privind accesul în instituțiile publice, în unitățile de învățământ, în piețe, în Bazar și, nu în ultimul rând în transportul public. La intrarea în Primărie vom lua temperatura cetățenilor cu termometre non contact, iar oamenii vor trece prin tunele de dezinfecție. Acest lucru va fi făcut și la unitățile de învățământ. Noi am cumpărat deja 25 de termometre non contact pe care le vom da la școlile gimnaziale și la licee și, în curs de licitație sunt și 25 de tuneluri de dezinfecție, care vor veni până la data de 1 iunie, în așa fel încât odată cu începerea cursurilor pentru elevii din anii terminali, să avem montate aceste echipamente”, a explicat edilul Sucevei.

Ion Lungu a subliniat că la fel de importante sunt și intrările în piețele și în Bazarul din municipiu, astfel că oamenilor le va fi măsurată temperatura cu termometre non contact.

„Administratorii piețelor și a Bazarului sunt obligați să ia temperatura la intrare, să urmărească distanțarea fizică a persoanelor care intră la cumpărături în aceste spații comerciale”, a subliniat primarul Ion Lungu.

În ceea ce privește transportul public, edilul a discutat deja cu conducerea TPL și a stabilit că toate autobuzele vor fi scoase pe traseu, respectând măsurile impuse de starea de alertă.

„Limitarea numărului de pasageri se va face în funcție de numărul locurilor pe scaune. Intrarea în autobuze se va face prin față pe la șofer, iar șoferii nu vor pleca de pe loc până nu se respectă aceste reguli. Eu sper ca sucevenii să înțeleagă ca să putem face față cu transportul public după intrarea în starea de alertă”, a explicat Ion Lungu.

Edilul a făcut un apel la responsabilitate și la respectarea regulilor, pentru ca Suceava să nu mai fie oaia neagră a țării.

„Dragi suceveni, eu sper să să se ridice carantina odată cu starea de urgență și am o mare rugăminte la dumneavoastră: să respectăm în continuare regulile legate de coronavirus, de igiena personală, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, să respectăm distanța fizică și să respectăm regulile ca să nu mai crească numărul de cazuri de COVID-19 în orașul nostru și să nu mai fim oaia neagră a României. De aceea fac un apel de suflet la dumneavoastră și la responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.