Muzeul Ion Irimescu, Primăria Fălticeni și Asociația Fălticeni Cultural au colaborat pentru a oferi tinerilor din oraș un prilej de rememorare și cunoaștere a celui care a fost, este și va rămâne veșnic Luceafărul poeziei românești.

O seară care a readus spiritul eminescian la viată, într-un fel inedit, combinând armonios elemente de istorie aduse de Eleonora Bulboacă și Dumitru Grumăzescu și poezie eminesciană în interpretarea elevilor de la Liceul Nicu Gane sau a tinerilor actori din trupa Birlic.
Un punct de atracție a fost și proiecția video a emisiunii TVR din ciclul Mari Români, dedicată memoriei lui Mihai Eminescu.
Sala Aurel Băieșu s-a dovedit din nou neîncăpătoare pentru aceia care au dorit să ia parte la eveniment. A surprins plăcut gestul lui Dumitru Grumăzescu care a ținut să nu vină cu mâna goală și l-a adus pe Sorin Poclitaru care și-a citit propria poezie Dormi în pace, un percutant pamflet la adresa societății de azi.
Vă lăsăm să vă bucurați de imaginile pe care le-am înregistrat pentru dumneavoastră, cu regretul că nu suntem, încă, televiziune deoarece evenimentul merita transmis în direct.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.