Olimpicii suceveni care au cucerit aurul și argintul la olimpiade minternaționale au fost primiți cu aplauze și tort de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Inspectorul școlar general, Gabriela Mihai.

Este vorba despre Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava care a câștigat o medalie de aur și o medalie de argint la Grand Prix of Nations, Champions league-ul corurilor, ce s-a desfășurat la Gotheborg, Suedia. De asemenea, părintele dirijor, Lucian Tablan-Popescu și profesoara Valentina Tablan-Popescu, precum și prof. Loredana Ceică, inspectorul școlar pentru arte le-au însoțit pe fete.

De altfel, cei care au fluturat steagul României la o olimpiadă de mare avengură sunt elevii David Corneliu Turturean (clasa a XI-a), elev al Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, care a obținut medalia de aur fiind câștigător absolut al probei Planetariu și Paul Rebenciuc, elev în clasa a XII-a la Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, care a luat argint, în competiția ce a reunit echipaje din aproape 50 de țări din toată lumea. Trebuie precizat că prof. dr. Petru Crăciun i-a îndrumat pe elevii suceveni, iar profesorul Sorin Golda i-a meditat la fizică.

Inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, Gabriela Mihai, le-a promis tinerilor olimpici că va organiza o gală în cadrul căreia îi va prezenta cum se cuvine pe cei care au făcut cinste învățământului sucevean, dar și României.

„Ei sunt cei mai valoroși căutători în stele, care ne-au emoționat până la lacrimi atunci când au ridicat steagul României în Ungaria. Noi nu v-am așteptat cu medalii, pentru că le-ați primit deja, n v-am așteptat cu diplome, pentru că nu știu cât ar mai putea însemna, în schimb v-am așteptat cu un tort, cu multă căldură și iubire și, treebuie să știți că am fost cu sufletul alături de voi în competițiile în care ne-ați reprezentat”, a precizat șefa IȘJ Suceava, Gabriela Mihai.

Tortul a fost personalizat cu mesajul marelui savant Albert Einstein „Idealurile sunt ca stelele. S-ar putea să nu le atingem, dar ne pot călăuzi în viață”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.