După ani de liniște, Grădina Zoo de la Rădăuți se „dezmorțește”, din nefericire, printr-o veste nefericită. O tânără de 15 ani a fost zgâriată de o leoaică, în timp ce încerca să facă o fotografie cu felina.

Dacă mulți rădăuțeni s-ar fi bucurat ca municipiul lor să fie lăudat pentru obiectivul turistic pe care Grădina Zoo ar trebui să îl reprezinte, se pare că dezamăgirea este pe măsură, având în vedere că Rădăuțiul a ajuns un subiect discutat la nivel național, din cauza unui eveniment neplăcut.

Se pare că o tânără de 15 ani, elevă la o instituție de învățământ din municipiul Suceava, a fost zgâriată pe picior, de o leoaică de la Grădina Zoo din Rădăuți. Administratorul parcului, Angela Olenici, spune că vina este a tinerei care s-a apropiat prea mult de cuștile animalelor. Deşi zona cuştilor, unde sunt ţinute animalele sălbatice, este delimitată de aleile de vizită prin bare din fier, postate la o distanţă de 1,20 m faţă de acestea, iar la intrarea în parcul propriu-zis este un afiş de avertizare a vizitatorilor, în ceea ce priveşte siguranţa personală, minora a trecut de bunăvoie de barele de protecţie, iar în momentul când s-a apropiat de cuşca unui leu, acesta a prins-o cu labele printre gratii de piciorul ei drept, provocându-i zgârieturi ce necesită circa 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Din fericire, un angajat al Grădinii Zoologice era în apropiere și a reușit să o scoată pe victimă din ghearele fiarei. În scurt timp, o ambulanță a ajuns la fața locului, tânăra fiind transportată în primă fază la Spitalul Municipal Rădăuți, iar apoi transferată la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faţă de Angela Olenici.

Am încercat să-i contactăm telefonic pe administratorii Grădinii Zoo din Rădăuți, însă aceștia nu au răspuns. SUCEAVAL!VE va face o anchetă care va viza activitatea, fondurile și neregulile de la Grădina Zoologică Rădăuți.

DSC_0047DSC_0052DSC_0026

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.