Primarul Ion Lungu a felicitat echipa Rapid Suceava pentru punctul adus din deplasare de la Clinceni și a anunțat că echipa de handbal Universitatea Suceava va primi finanțare pe modelul Baia Mare.

Lungu a precizat că în cursul zilei de astăzi se va întâlni cu rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, pentru a analiza această oportunitate. Noua formă de susținere se bazează pe contracte de susţinere financiară.

„În această dimineaţă voi avea o întâlnire cu domnul rector Popa, legată de finanţarea handbalului. Am adus un model de contract de la Baia Mare. Am discutat cu domnul primar Cherecheş şi mi-a trimis un contract de la ei care se cheamă “Contract de susţinere financiară”. Sper să găsim o soluţie pentru că vrem să ajutăm echipa de handbal acum, mai ales că returul campionatului începe încă din acest an şi vrem să le dăm celor de acolo o gură de oxigen”, a declarat Ion Lungu.

Lungu a spus că această formă de susținere financiar nu presupune foarte multe responsabilităţi pentru municipalitate.

“Eu am o rezervă faţă de modelul de contract care s-a vehiculat în Consiliul Local, ca noi să fim asociaţi la handbal. Ar însemna să dăm dare de seamă cum s-au cheltuit banii pe transferuri şi care sunt grilele jucătorilor. Este o activitate care nu ar trebui să fie a Primăriei, avem noi suficiente alte probleme pe cap”, a declarat primarul Lungu.


Lungu a ţinut să felicite divizionara secundă Rapid Suceava, pentru egalul obţinut în etapa trecută.

“Îi felicit pe cei de la Rapid Suceava pentru că au adus un punct foarte preţios de la Clinceni. Vreau să îi ajut în continuare, le-am dat recent un miliard şi le vom acorda bani în continuare. Vrem să punem bazele unei echipe bune de Liga a II-a la Suceava, iar prima ţintă a noastră este să ne salvăm de la retrogradare”, a conchis edilul șef.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.