Peste o sută de tineri au dansat duminică după-amiază, în incinta Iulius Mall Suceava, pentru a atrage atenţia asupra copiilor cu autism. Acțiunea a fost organizată de instructorii de zumba din Suceava şi reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

flash mobCei 200 de participanți la zumba aveau  inscripționat pe tricouri mesajul campaniei: „Ajută-i să zâmbească!” Dansul a durat timp de aproximativ trei minute și a adunat sute de trecători aflaţi în mall, pe lângă punctul de informare.

„Am reuşit să strângem peste o sută de persoane, cei mai mulţi dintre ei tineri şi foarte tineri, iar noi, ca instructori de zumba, sperăm să-i putem ajuta pe aceşti copii care suferă de autism”, a spus Florin Neciu, instructor de zumba şi iniţiator al acestui flash mob.

„A fost aleasă o modalitate plăcută şi relaxantă, pentru a atrage atenţia asupra unui subiect extrem de sensibil. Vom repeta astfel de acţiuni, pentru ca lumea să fie mai înclinată spre a ajuta copiii cu dizabilităţi”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.