Câteva mii de persoane asistă la slujba religioasă oficiată în curtea Mănăstirii Putna de un sobor de preoţi, în frunte cu IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe lângă pelerini, la slujbă au fost prezenți lideri ai PDL, între care prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu, secretarul general, senatorul Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele PDL pentru regiunea nord-est, deputatul Ioan Bălan.

Ioan Bălan a declarat în această zi plină de încărcătură religioasă că se bucură pentru faptul că bucovinenii au venit în număr mare la Putna.

„Speranța mea e ca cei care au participat la slujba de la Putna să plece mai curați, mai înțelepți, mai buni și mai îngăduitori cu semenii”, a declarat Bălan.


Cătălin Predoiu a spus că le dorește credincioșilor, în primul rând, o sărbătoare plină de pace. „Sunt aici pentru că vin cu drag la Putna, ca oriunde în țară. M-am bucurat de invitația colegilor și am stat la slujbă alături de ei. Astfel de momente trebuie să ne adune, să ne facă mai înțelepți, mai buni, să fim mai liniștiți pentru că din pace și liniște vine echilibrul, vine forța”, a declarat Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PDL.

Președintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este o bucurie să vină de câțiva ani încoace la „Ierusalimul neamului românesc”. Pe de altă parte, domnia sa a precizat că este un lucru firesc să vii la mormântul lui Ștefan cel Mare și să te închini alături de atâția oameni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.