Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a participat, miercuri, 10 februarie, la Conferința grupului interregional din Carpați din cadrul Comitetului European al Regiunilor care s-a desfășurat online, unde a susținut nevoile zonei montane.

Șeful județului a subliniat că în prezent se discută despre Mecanismul European de Redresare și Reziliență după pandemia COVID-19 și a precizat că și zonele de munte și populația din munții Carpați sunt afectate.

„Am dori să fim întrebați și noi de coridoarele de transport auto și vorbim de autostrăzi. Eu mă bucur de acel coridor care vine din Polonia prin Ungaria și trece pe la granița de vest a României spre sud, dar tot atât de necesar este și cel care vine pe la Estul munților Carpați, vechiul «Drum al Mătăsii» care este cu 500 de km mai scurt de la Varșovia la Marea Neagră față de cealaltă variantă”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, Flutur a subliniat că și digitalizarea are o pondere mare în bugetul european și consideră că și în alte țări ale UE există nevoia de informatizare în zonele de munte unde populația trăiește mai răsfirat, iar școlile sunt la distanță mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.