Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că s-a întâlnit cu reprezentanţii Termica, pentru a stabili cum va funcţiona societatea în perioada următoare. Totodată, el a spus că va pune pe ordinea ședinței Consiliului Local mărirea tarifului la gigacalorie.

Reprezentanții societății de termoficare au cerut creşterea preţului la gigacalorie, având în vedere că s-au actualizat preţurile la gaz metan. Lungu a mai spus că dorește să aibă o întâlnire săptămâna viitoare cu administratorul judiciar de la Termica, pentru a decide cum va furniza societatea apa caldă şi în măsura în care va fi nevoie, căldura, în lunile următoare.

Preocuparea primarului e cu atât mai mare, întrucât cei de la Adrem sunt în urmă cu lucrările, el trimițându-le  celor de la „Bioenergy” o scrisoare oficială, prin care le solicită precizarea unei date la care noua centrală va intra în funcțiune. Centrala ar trebui să intre în funcțiune pe data de 9 noiembrie, în caz contrar societatea “Bioenergy” va fi solidară cu Termica, mai exact va suporta o parte din preţul gazului metan.

În ceea ce priveşte scumpirea gigacaloriei, Lungu a declarat că aceasta va fi majorată de la 185 de lei la 250 de lei. Majorarea preţului gigacaloriei va fi discutată în şedinţa de Consiliu Local din data de 29 august.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.