Duminică, 29 decembrie, librăria Cărturești din Iulius Mall a găzduit lansarea cărții ”To be or not Toby” scrisă de Sebastian Remus Crăciun, în colaborare cu poetul humorean Sorin Poclitaru.

Adunați din multe locuri apropiate sau depărtate, prieteni vechi și prieteni noi au dorit să fie alături de micul Seby aflat la a doua carte publicată. Aventurile lui Toby, o țestoasă reală care l-a părărsit pe Seby și s-a pierdut în natură, sunt de data aceasta relatate în proză și punctată poetic și ilar de versurile lui Sorin Poclitaru denotă talentul deosebit și imaginația debordantă a autorului.

Spre deliciul micilor cititori cartea este completată de lucrările Oanei Chilariu Moruz care și-a redescoperit cu această ocazie talentul de ilustrator. Lansarea a prilejuit momente speciale în care multi folkiști prieteni cu cei doi autori, veniți numai ca să fie alături de ei, au lăsat la o parte oboseala sau diverse răceli ca să interpreteze un cântec sau două pe durata în care Seby a dat neașteptat de multe autografe. Am remarcat în sală prezența Deputatului Radu Surugiu, care a venit special de la Câmpulung ca să cumpere cartea lui Seby, cu care a dezvoltat o adevărată prietenie în perioada în care au fost coatori ai campaniei Și tu poți fi Moș Crăciun.

A ținut să rămână anonim și a refuzat să vorbească celor prezenți deoarece viața sa privată nu este legată de cea politică. Printre spectatori, un grup de prieteni de la Piatra Neamț care au venit cu două mașini să reia legătura specială legată cu Seby cu prilejul concertului de caritate din primăvară, și n-au venit cu mâna goală aducându-i pe Cătalin Ungureanu și Cătălina Culbece. Ștefania Iacob a venit de la Botoșani, iar de la Dorohoi Ciprian Paul Mihai însoțit de tinerele Miruna, Laura și Andra. Nu putea lipsi Adi Bezna de care micul Seby este fascinat. Am mai făcut cunoștință și cu Anamaria Bordean, o cântăreață de folk din Gura Humorului, mutată în Iași, care venită să facă sărbătorile la Gura Humorului și aflând de eveniment a ținut să fie alături de Adi Bezna și Sorin Poclitaru.

Din public n-au lipsit Ilinca Ioana Rusu și Brîndușa Sorina Bialy, persoane legate afectiv de persoanele cu dizabilități, mult peste nivelul cerut de activitatea lor, prima ea însăși poetă, iar a doua foarte preocupată de dezvoltarea lui Seby. Și suntem siguri că au mai fost multe personalități pe care nu le-am remarcat în aglomerație, dar spiritul în care s-a desfășurat această lansare a fost unul de egalitate, de participare la lupta lui Seby pentru dreptul de a merge pe propriile picioare într-o viață normală care până la începutul acestui an numai el și mama lui o mai credeau posibilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.