Joi, 19 septembrie, începe mult așteptatul eveniment „Oktoberfest în Est”. Evenimentul ce se va desfășura între 19 și 22 septembrie.

Trebuie precizat că Oktoberfest este una din cele mai mari serbări populare din lume. Sărbătoarea a avut loc pentru prima dată în anul 1810, în München, mai târziu fiind preluată și de alte orașe din Germania. Odată cu trecerea timpului, Oktoberfest a fost preluat și de țări de pe alte continente, între care SUA, Canada, Brazilia, China, Australia, Thailanda etc.

Potrivit programului, manifestările încep joi, 19 septembrie, la ora 14:00 cu Nunta de aur. De la ora 16:00 curioșii sunt invitați să ia parte la Parada Oktoberfest, după care, de la orele 17:00, la Festivitatea de deschidere – cepul butoiul cu bere. În aceeași zi, de la orele 18:00, va concerta Lia Taburcean, iar de la orele 19:00, Formația Musik Ministerium.

Vineri, 20 septembrie, manifestările încep de la orele 16:00, cu Formația Rekord și Călin Brăteanu. Pe scenă vor urca, de la orele 18:00, Ză Band, iar de la orele 19:00 – Formația Musik Ministerium. Tot vineri, însă începând cu orele 23:00, va avea loc și Balul Gospodarilor, la Hanul Vânătorului.

Sâmbătă, 21 septembrie, cei ce vor să ia parte la eveniment se vor putea bucura, începând cu orele 13:00, de demonstrațiile făcute de Strongman ce se vor desfășura în zona patinuoarului. În fața publicului dornic de petrecere va fi, începând co orele 15:00, interpretul de muzică populară Călin Brăteanu și formația Rekord. De la orele 17:00, Formația Musik Ministerium va întreține atmosfera, iar de la 19:00, pe scenă vor urca Miki și Live Band. Tot sâmbătă, însă de la orele 20:00, va avea loc mult așteptatul Concurs „Miss Octoberfest. Seara se va încheia cu Formația Musik Ministerium, care va urca pe scenă de la orele 21:00.

În ultima zi a evenimentului, duminică, 22 septembrie, începând cu orele 13:00, artiști locali vor încânta publicul cu melodii populare. De altfel, invitații speciali vor fi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, precum și artiștii Angelica Flutur și Alexandru Brădățan. De la orele 17:00, pe scenă vor urca cei de la Musik Ministerium, iar începând cu orele 19:00, va avea loc mult așteptata finală „Regele Oktoberfest”. Conform programului, de la orele 20:00, pe scenă vor urca Miki și Liveband, iar seara va fi încheiată de Formația Misik Ministerium.

Trebuie precizat că zilnic, atmosfera în cort va fi întreținută de către Dj Edelweiss și MC Maican.

„Orășence, domni, domnițe, cavaleri, socri, bunici și bunicuțe, burlaci și familiști convinși, domnișoare și vecini vă spunem tuturor: ein Prosit! Adică: Noroc! De ce? Pentru că mai este puțin timp până când vom rosti acest cuvânt tare și răspicat, cu o halbă de bere Bermas rece în mână pentru a da startul unui nou episod Oktoberfest Gura Humorului. Ediția cu numărul II va genera un strat și mai gros din spuma amintirilor. 2019 înseamnă pentru noi 2 ani de petrecere cu bere Bermas din belșug, care va fi degustată de zeci de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru petrecerea de la Gura Humorului, anunțată în perioada 19-22 septembrie, care se va ține în cortul incapator Wiesenzelt, ce va fi amplasat in parcul Arinis.

A trecut un an de atunci… din 2018, multe s-au schimbat, însă distracţa a rămas aceeaşi!!! Provoacarea este să ne întoarcem în timp pentru a ne bucura și mai tare de prezent. Atenție, de această dată berea nu te va face să uiți ce ai făcut la festival, ci dimpotrivă, te va ajuta să-ți amintești și mai multe momente de la edițiile anterioare, unchiul Hans cu frumoasele lui nepoate bavareze te vor ajuta să scrii și unele noi, fără doar și poate. 

Oktoberfest a început timid la poalele Tâmpei … 10 ani mai târziu a devenit cel mai mare festival de gen din România.

Organizatorii s-au pus pe colecționat  momente și am auzit că pregătesc și premii spumoase pentru asta. Anul ăsta vei aprecia mai tare pozele scoase din sertarele cu amintiri de prietenul Facebook.  Se spune că odată cu trecerea timpului trece și dragoastea… dar nu și dragostea pentru distracție!!! Ești de acord?

Oktoberfest în Est duce mai departe tradiția bavareză. Se va lăsa cu distracție, ca-n fiecare an. Vii și tu?”, au transmis organizatorii evenimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.