În lipsa zăpezii și a temperaturilor negative diunrne care să permită crearea unei pârtii artificiale performante, edilii din Gura Humorului au organizat un adevărat maraton de datini și obiceiuri străbune pe scena generoasă ridicată pe Esplanada Muzeului. Practic nici unul dintre ansamblurile recunoscute nu a lipsit de la evenimentele aproape zilnice care se încheie pe 30 decembrie cu o mare defilare a măștilor și cu Urătura Humorenilor.

Localnicii și turiștii care au ales să petreacă Crăciunul în Bucovina s-au bucurat pe 27 decembrie de un nou spectacol oferit de această dată de ansambluri venite din Poiana Stampei, din Malini sau din Vadul Modovei în pofida ceții așternute peste oraș. Focul de tabără și vinul fiert au contribuit la crearea unei atmosfere prielnice unui spectacol inedit pentru foarte mulți din cei prezenți, atmosferă care garantează celor care vor alege anul viitor orașul Gura Humorului pentru Sărbători satisfacție garantată.

Dacă edilii n-au putut să aducă frig și zăpadă, au putut și au adus un val de căldură sufletească spectatorilor prezenți mereu în număr mare la toate evenimentele și o adevărată ploaie de stele, mari sau foarte mici pe scena amplasată în centrul orașului. Nu putem să nu menționăm aportul foarte important la acest eveniment al organizatorilor și conducătorilor de ansambluri, nu în puține cazuri primari de comune, care înțeleg împortanța păstrării obiceiurilor ancestrale venite din veac pentru a putea fi predate fiilor și nepoților noștri până hăt în celălalt veac.

Cum gradul de ocupare a posibilităților de cazare a fost foarte bun și este așa și în cazul rezervărilor de Revelion, nu ne îndoim că faima Humorului va crește în continuare, și edilii vor adăuga noi și noi puncte de atracție care să aducă turiștii aici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.